Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Bursa de proiecte pentru studenţii antreprenori

14 Ianuarie 2011



Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) împreună cu partenerii regionali Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, Universitatea Ovidius Constanţa, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting lansează proiectul „Bursa de proiecte”, proiect cofinanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013.
„Bursa de proiecte” îşi propune să dezvolte şi să susţină cultura de tip inovativ -antreprenorial la nivelul universităţilor din România, încurajând pe de o parte studenţii antreprenori să-şi facă publice ideile şi să întocmească o listă de resurse necesare fiecărui proiect, iar, pe de altă parte, mediul universitar şi mediul de afaceri să ofere feedback consistent şi să se implice în punerea în practică a acestor proiecte.
Concret, bursa de proiecte va consta într-un portal specializat, „o piaţă” de proiecte, unde vor avea acces atât studenţii care lucrează la proiectele respective, cât şi mediul academic şi mediul de afaceri. Aici vor putea comunica, negocia, relaţiona virtual şi chiar pune bazele unor proiecte care să se deruleze în lumea reală.
„Proiectul se adresează atât cadrelor didactice din cele patru universităţi partenere, studenţilor, celor care elaborează politicile pentru învăţământul superior, persoanelor implicate în dezvoltarea programelor de studii universitare şi persoanelor implicate în dezvoltarea şi managementul calificărilor la nivel de universitate/facultate”, declară Codrin Lungu, manager de proiect MECTS.
„Bursa de proiecte” se înscrie pe axa prioritară 1 – „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – „Calitate în învăţământul superior” şi are o durată de derulare de 30 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 20.624.841 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 15.545.345 de lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite