Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

MECTS lanseaza conceptul de "intreprindere simulata"

24 Ianuarie 2011



Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) împreună cu partenerii regionali: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting lansează astăzi proiectul „Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice”, proiect cofinanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013.
Obiectivul general al proiectului este creşterea adaptabilităţii şi un grad sporit de ocupare pentru viitorii absolvenţi de studii universitare pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere. Atingerea acestui obiectiv se va realiza prin utilizarea unui instrument inovator (conceptul de „întreprindere simulată”), adaptat la realităţile economice şi cerinţele pieţei muncii din România.
Concret, proiectul constă în implementarea unor instrumente informatice pentru realizarea acţiunilor inovatoare de predare/învăţare/evaluare. În cadrul proiectului studenţii vor fi instruiţi şi evaluaţi, prin cazuri concrete din companiile tehnologice, cu ajutorul tutorilor. Aceştia sunt persoane cu experienţă din cadrul companiilor, care au acces la detalii practice relevante pentru realismul simulărilor, în vederea cultivării de compentenţe necesare pe piaţa muncii prin asimilarea potenţialului noilor tehnologii în educaţie şi formare pentru angajare.
„Întreprindere simulată pentru tehnici de lucru în cadrul companiilor tehnologice” se înscrie pe axa prioritară 2 – “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, în Domeniul major de intervenţie 2.1 – „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” şi are o durată de derulare de 30 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 20.747.281,40 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 17.265.355,88 de lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite