Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Star Storage creste cu 50% in 2010

15 Februarie 2011Star Storage a raportat pentru 2010 afaceri de peste 20 mil. euro, în creştere cu mai mult de 50% faţă de anul 2009, în principal ca urmare a investiţiilor realizate în portofoliul de soluţii şi de servicii externalizate de data center şi printare şi împlicuire a documentelor. “Dintre cei peste 10 ani de activitate pe piaţa din România, 2010 a fost de departe cel mai dificil an, nu numai pentru noi, ci pentru întregul mediu de afaceri. Considerăm, însă, că investiţiile realizate încă de la începutul anului 2009 în lansarea de noi linii de business şi în dezvoltarea celor existente ne-au ajutat să depăşim toate provocările pe care acest an ni le-a oferit. În 2010 am dezvoltat un nou business unit – Records Archiving & Man¬agement - care are ca pilon principal un nou obiectiv de investiţii – Centrul de Arhivare şi Management a înregistrărilor fizice, devenind astfel singura companie din România care oferă servicii integrate de management al arhivelor hibride.
Toate diviziile au înregistrat creşteri importante, însă cea mai mare creştere în acest an au adus-o diviziile de Infrastructură, Data Center Outsourcing şi Output Management Outsourcing (serviciile de printare şi împlicuire a documentelor), ultimele două beneficiind şi de cele mai mari investiţii în 2009 – 2010 (numai în 2010 investiţiile se ridica la peste 2 mil EUR). Sectorul privat a contribuit cu cca. 70% la cifra de afaceri, în timp ce sectorului public îi revin cca. 30%. În ceea ce ne priveşte, în ciuda investiţiilor semnificative făcute în dezvoltarea de soluţii specifice, sectorul public rămâne o dezamăgire datorită numarului mic de proiecte şi lipsei de consistenţă în execuţia unei strategii naţionale coerente de IT&C” declară Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.
Un reper important al anului 2010 este faptul că la sfârşitul lui august Star Storage a împlinit 10 ani de activitate, caracterizaţi de creştere, inovaţie, performanţă şi investiţii în viitor şi faptul că după aceşti 10 ani continuăm să facem performanţă ne dă siguranţa că suntem pe drumul cel bun.
Star Storage şi-a dezvoltat un portofoliu de soluţii şi servicii, construit pe principiul integrării complete de-a lungul întregului ciclu de viaţă al informaţiei şi a fost privită întotdeauna ca un punct de referinţă în domeniu în ceea ce priveşte tehnologia de ultimă generaţie, integrarea la nivelul serviciilor şi specializarea în domeniul serviciilor externalizate. În domeniul protecţiei şi managementului datelor şi documentelor, compania se diferenţiază atât prin serviciile oferite în “cloud”, prin modelul de externalizare “IT as a Service”, cât şi prin faptul că a reuşit să atragă şi să crească o echipă de specialişti de talie internaţională în domenii precum arhivele hibride, managementul ciclului de viaţă al documentelor, managementul centrelor de date şi dezvoltarea de aplicaţii de gestiune a conţinutului şi proceselor de afaceri.
“Pentru anul 2011, Star Storage anticipează o creştere a cifrei de afaceri de peste 25%. În acest an, ne vom concentra pe creşterea valorii companiei prin consolidare şi excelenţă la nivel operaţional. Credem că succesul companiei a fost determinat de o echipă de campioni şi, de aceea, ne vom concentra eforturile atât pe dezvoltarea actualei echipe, cât şi pe atragerea celor mai buni specialişti în domeniu” a continuat Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite