Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistemul de cercetare românesc, conectat la reformele europene

  EN English translation
26 Martie 2011





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
cercetator
E bine ce faceti, crescand standardele pentru acordarea granturilor de cercetare. E chiar un lucru necesar, insa greu, greu de digerat de cei care nu indeplinesc criteriile de performanta. Sunt de-a dreptul confuzati si socati, pur si simplu nu le vine sa creada ca nu sunt eligibili. Pe de alta parte, sa nu pierdeti din vedere faptul ca si prestatia voastra trebuie sa fie la inaltime, adica daca ministerul cere calitate, trebuie si el la randul sau sa fie foarte prompt in activitatile si procedurile care ii revin. Si reamintesc aici, pentru a n-a oara plata la timp si in procent cat mai mare a avansului! Cercetarea de calitate trece prin stomac (si la propriu si la figurat!)
30 Martie 2011, 01:34:19
cercetatorul dorel
Este necesar, de asemenea, si modificarea radicala a criteriilor de alegere a evaluatorilor (propunerilor) de proiecte. Competenta, dovedita (prin nr. de articole publicate in reviste straine, etc) sa stea la baza acestei alegeri , nu nr. de proiecte unde au figurat pe lista de personal, si despre multi nici nu au habar in ce au constat (chiar daca de aici si-au luat citeva luni salariul)
30 Martie 2011, 02:00:14
disapora
Schimbarea este absolut necesara. Propunerile de schimbari par sensibile. Trebuie trecut la munca si ajustat pe parcurs. Status Quo nu este o optiune.
30 Martie 2011, 07:43:24
Attila
Si eu sunt de parere ca trebuie facut schimbari, imbunatatiri. Insa se face o mare gresala. 4-5 decid care este solutia cea mai buna pentru noi. Din 1997 de cand sunt cercetator nimeni nu a coborat pana la noi, nimeni nu ne-a intrebat care sunt problemele dv. si nimeni nu a stat de vorba cu noi. Ad-Astra a fost o initiativa foarte buna, dar nu trebuie uitat ca nu suntem in posesia adevarului absolut si nu stam deasupra nimanui.
30 Martie 2011, 03:43:31