Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Cercetarea romaneasca, prezenta la cele mai prestigioase targuri de tehnologie si inventica

07 Aprilie 2011



In perioada 4-8 aprilie, 15 institute de cercetare si firme inovative romanesti sunt prezente la Targul International de la Hanovra 2011 – Hannover Messe – prin standul organizat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica(ANCS). De asemenea, sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului –ANCS, cercetarea stiintifica si inventica româneasca participa, intre 6 si 10 aprilie, cu 40 de inventii la cea de-a 39-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva, desfasurata în Complexul Expozitional PALEXPO, Pavilionul 7.Aici, in Standul României, pe 8 aprilie, la orele 14.30, va fi organizata si Festivitatea dedicata Zilei Romaniei.

Hannover Messe este cel mai mare targ de tehnologie industriala din lume. Anul acesta participa peste 6500 de firme din 65 de tari, care au la dispozitie 220 000 metri patrati de spatiu expozitional. Cea mai puternica prezenta este cea a Germaniei, urmata de China , Italia, Franta, Turcia si Elvetia.

Conceptul cheie al evenimentului este “eficienta inteligenta” (smart efficiency). Targul este organizat in jurul a 13 teme majore care acopera intreaga zona industriala, iar noutatea acestei editii este introducerea categoriei “Solutii metropolitane”, care se concentreaza asupra gasirii de solutii si tehnologii pentru infrastructura urbana .

Din partea Romaniei participa 15 institute de cercetare si firme inovative care prezinta peste 30 de produse, echipamente si tehnologii.

O parte dintre institute sunt participanti traditionali, ca de exemplu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice sI Izotopice, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie, Institutul de Cercetari Electrotehnice – ICPE sau Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii destinate Agriculturii si Industriei Alimentare – INMA si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile si Pielarie.

Alaturi de ele, la editia din acest an participa cateva firme inovative, care au aplicat in productie rezultatele cercetarii romanesti, cum sunt SC OMNI TEC SRL Craiova, Fundatia PANCUANTIC sau SC IPA SA CIFATT Craiova.

La standul ANCS este expus in premiera un electromagnet sextupol complet operational realizat de ICPE-CA, care va pleca de la Hanovra direct la Institutul Julich pentru testare. Sextupolul este realizat pentru proiectul international FAIR (Facility for Antiproton and Ion Research) in care ICPE-CA este partener.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite