Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

IBM imbunatateste solutiile de arhivare

12 Mai 2011



IBM a anuntat o noua solutie de stocare pe banda magnetica, precum si solutii imbunatatite de arhivare si deduplicare, create pentru a ajuta clientii sa stocheze eficient datele si sa extraga informatii utile din volume mari de date.
Printre cele sapte imbunatatiri semnificative la portofoliul de solutii de stocare pe banda magnetica si de solutii de arhivare anuntate de IBM se numara primul sistem de biblioteci bazate pe banda magnetica ce ofera peste 2,7 exabytes de stocare automata, la costuri reduse – capacitate suficienta pentru a stoca de trei ori volumul de date mobile generat in Statele Unite in 2010. IBM System Storage TS3500 Tape Library are la baza o noua tehnologie de transfer dezvoltata de IBM – un atasament mecanic prin care pot fi conectate 15 biblioteci de banda magnetica pentru a crea un singur sistem de stocare pe banda magnetica de mare capacitate la costuri reduse.
Un alt sistem anuntat este IBM System Storage TS1140 Tape Drive, care foloseste componente mai putine si mai eficiente dezvoltate de IBM Research, astfel ca sistemul foloseste cu 64% mai putina energie electrica.
Alte imbunatatiri anuntate de IBM privesc sistemul SONAS (Scale-out Network Attached Storage), care acum poate fi scalat pentru a stoca peste 14 petabytes de informatii. SONAS ofera o rata de transfer (volumul de date procesate de sistem intr-o anumita perioada de timp) dubla fata de predecesorul sau, precum si timpi de raspuns mai rapizi. Tehnologia este creata pentru a furniza protectie impotriva virusilor si atacurilor malware, avand capabilitatea de a scana datele arhivate si de a izola sau sterge fisierele infectate. In plus, SONAS va oferi suport pentru un protocolul open standard NDMP, care permite clientilor sa salveze si sa protejeze volume mari de date in SONAS folosind aplicatii ISV (ce suporta protocolul NDMP).
De asemenea, IBM a imbunatatit si solutia IBM Information Archive For Email, Files and eDiscovery, o solutie de arhivare pre-instalata si pre-configurata. Folosind sisteme hardware, aplicatii software si servicii integrate, tehnologia poate reduce costurile de instalare si implementare a unei arhive de stocare cu pana la 70%, fata de implementarea separata a solutiei.
O alta noutate este adaugarea posibilitatii de replicare many-to-many pentru IBM System Storage TS7650 ProtecTIER Deduplication Solutions, ceea ce va permite companiilor cu mai multe centre de date sa replicheze automat datele salvate intre locatii, astfel incat mai multe copii ale datelor importante sa poata fi stocate si reimplementate la nevoie. Inlaturand datele duplicate inainte de a fi replicate, clientii ce folosesc solutia ProtecTIER au inregistrat o reducere cu 95% a latimii de banda necesara transmiterii datelor, reducand, in acelasi timp, capacitatea de stocare necesara pentru arhivarea si protejarea datelor.
Totodata, IBM a adus imbunatatiri si familiei de solutii TS7700 Virtual Tape Library, care includ dublarea numarului de unitati de stocare virtuale continute pana la valoarea de 2 milioane si folosirea tehnologiei IBM POWER7 pentru a imbunatati semnificativ performantele.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite