Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Intel ISEF si-a anuntat castigatorii

18 Mai 2011



S-au anunţat câştigătorii celei mai mari competiţii internaţionale dedicate elevilor de liceu, Intel International Science and Engineering Fair, în Los Angeles.
Matthew Feddersen si Blake Marggraff din Lafayette, California au castigat marele premiu oferit de Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), cea mai mare competitie din lume dedicata elevilor de liceu. Ei au primit 75 000 de dolari si distinctia Gordon E. Moore, oferita in onoarea cofondatorului, fost chairman şi CEO al Intel. 46 de elevi din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au fost premiati.
Taylor Wilson din Revo, Nevada, a castigat premiul Intel Foundation Young Scientist in valoare de 50 000 $. Taylor a dezvoltat un sistem de prevenire a terorismului nuclear.


Romania a participat la Intel International Science and Engineering Fair cu doua echipe formate din: Ionut Alexandru Budisteanu, elev in clasa a zecea la Colegiul Naţional Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea, si Emilia Nicoleta Ion si Dragos Ştefan Gherghescu, de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti.
Ionuţ a participat cu un limbaj de programare in care se pot scrie mai multe coduri si ajuta, spre exemplu, la crearea unui soft de recunoastere faciala. El a obţinut locul patru şi suma de 500 de dolari in cadrul sectiunii „Informatica”.
Emilia si Dragos au participat cu un proiect ce presupune controlul biologic al tantarilor cu ajutorul unei bacterii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite