Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Caderea sistemelor IT costa afacerile 127 milioane de ore per om

31 Mai 2011CA Technologies a realizat prin intermediul Coleman Parkes, o companie independenta de cercetare, un studiu despre pierderile in afaceri cauzate de caderea sistemelor IT.
Anual, afacerile pierd ca productivitate, in mod cumulat, aproximativ 127 milioane de ore per om – sau, in medie, 545 ore per om per companie din cauza caderilor IT, se arata in studiu. Pierderea este echivalenta cu imposibilitatea de munca a 63,500 de oameni timp de un an intreg.
Studiul, care a inclus 2.000 de organizatii din Europa si America de Nord, a descoperit de asemenea ca intreruperile sunt frecvente si de lunga durata – afectand astfel in mod substantial, reputatia companiilor, moralul angajatilor si loialitatea clientilor. In ciuda acestor rezultate, 30% dintre companiile din Europa si 56% dintre companiile din America de Nord nu au o politica formala si comprehensiva de recuperare in caz de dezastru. Alte informatii cheie constatate de acest studiu sunt:
- fiecare companie inregistreaza in medie 14 ore de inoperabilitate pe an, timp in care angajatii pot lucra la doar 63% din capacitatea normala;
- dupa recuperarea sistemelor, companiile pierd in medie 9 ore pe an pentru recuperarea datelor, timp in care productivitatea abia ajunge la 70%;
- 50% dintre companiile intervievate afirma ca orice cadere le afecteaza reputatia; 18% au descris acest impact ca fiind „foarte daunator”;
- 44% dintre respondenti cred ca astfel de caderi afecteaza moralul angajatilor, in timp ce 35% afirma ca pot avea un impact negativ asupra loialitatii clientilor;
- 87% au indicat faptul ca imposibilitatea de recuperare a datelor ar dauna serios afacerii; 23% dintre acestia cred ca o astfel de situatie ar fi „dezastruoasa”.


CA Technologies este de parere ca toate organizatiile pot evita pierderile de productivitate prin imbunatatirea strategiilor de protectie a datelor si accelerarea recuperarii acestora.
Rezultatele acestui studiu reprezinta faza urmatoare a unui studiu anterior, care a descoperit faptul ca afacerile din America de Nord pierd anual 26.5 bilioane USD din cauza caderilor ce ar fi putut fi evitate.


Calculul productivitatii pierdute: Numarul total de ore per om pierdute din cauza caderilor IT ia in calcul numarul total de ore in care sistemele sunt nefunctionale, numarul total de ore dintre restaurarea sistemelor si recuperarea tuturor datelor, impactul asupra productivitatii angajatilor in aceste intervale de timp, numarul de angajati afectati si numarul total de caderi anuale ce ar putea fi evitate.
In Romania, partener unic in distributia produselor si solutiilor din portofoliul CA Technologies este SCOP Computers.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite