Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

GIS-ul in dezbatere Lumea Geospatiala editia 2005

14 Iulie 2005




De mare interes s-a bucurat concursul pe echipe (6 echipe de 10 persoane) pentru realizarea unui proiect de infrastructura de date geospatiale la nivel local (judetul Resedintesti), mai concret, a unei schite de analiza costuri-beneficii. Criteriile de evaluare au avut in vedere: tipurile si numarul beneficiilor, dar si al elementelor de cost identificate, evaluarea realista, formularea clara, ierarhizarea corecta a beneficiilor. Pragmatismul proiectului, dar si valoarea stimulativa a premiilor (un PDA Dell pentru fiecare membru al echipei), au facut ca participantii sa ia foarte in serios acest concurs. Am remarcat aceasta atat in timpul discutiilor din cadrul echipelor, cat si pe timpul prezentarii proiectelor propriu-zise. Jurizarea a fost una complexa, fiecare participant acordand note pentru fiecare prezentare, mai putin cea a echipei proprii. „Concursul de la Sinaia a fost foarte interesant si instructiv. A fost o ocazie buna pentru participanti sa-si testeze conceptele si pregatirea profesionala in domeniul evaluarii necesitatilor, resurselor implicate intr-un proiect ce vizeaza realizarea unei infrastructuri comune de informatii. Pentru multi dintre participanti a fost prima incercare de a analiza o situatie complexa, care implica mai multi actori din sectoare economice diferite si de a-si defini cerintele, a evalua beneficiile, costurile pentru un sistem complex“, ne-a mai declarat Miklos Gabor.


Premiile Intergraph
Cum Lumea Geospatiala este un eveniment al recunoasterii celor mai valoroase realizari, intr-un cadru festiv au fost acordate si premiile anuale Intergraph. Astfel, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia a primit premiul pentru cea pentru Cea mai complexa solutie geospatiala. Premiul Solutia cu cel mai mare impact social a fost atribuit Administratiei Nationale de Meteorologie, iar Primaria Oradea a castigat Premiul pentru idei novatoare. Nu pot sa nu amintesc aici surpriza pe care ne-au rezervat-o organizatorii, prin atribuirea premiului pentru Promovarea domeniului geospatial revistei noastre, premiu care a fost ridicat de subsemnatul.


Cred ca a fost clar tuturor participantilor ca pentru realizarea INDS trebuie unite toate eforturile celor interesati. Guvernul ar trebui sa aiba aceasta initiativa pentru ca este singurul capabil sa impuna o serie de reglementari si sa defineasca anumite directii strategice. Administratia publica este unul dintre principalii beneficiari, dar atragerea altor institutii sau companii cu prezenta nationala, este extrem de importanta. Intrebarea definita anterior si raspunsurile asteptate raman relevante pentru acest proiect: Cine defineste standardele si cine poate coordona proiectul?


Nu pot incheia fara sa mentionez ca alaturi de Intergraph Computer Services, la acest eveniment s-au aflat partenerii Microsoft, SAP si Dell.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite