Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cronica unor anonimi

15 Septembrie 2005




Plasat in contextul comentariilor mult mai putin aluzive ale Guvernatorului FED – Alen Greenspan privind evoluttia de perspectiva a pietei financiare, Sibos 2005 a prilejuit dezbateri active, care au demonstrat o importanta divizare de opinii privind caile de schimbare, dar si o unitate de vederi privind urgenta si necesitatea unei transformari de substanta a industriei financiar-bancare globale.


O impresie foarte puternica a produs participantilor la Sibos mesajul lui Leo Apotheker – President Global Field Operations SAP, privind necesitatea ca industria financiara sa intreprinda prin forte proprii imbunatatirea nivelului serviciilor financiare prestate pentru clientii lor si monitorizarea continua a performantelor schimbarii, pentru a evita tendintele de dezintermediere care ar putea sa surprinda prin amploare si impact. Pentru a nu ramane ‘nepereche’ acest mesaj atat de viguros, Apotheker a anuntat ceea ce pare a fi un inceput clar al transformarilor revolutionare a operatiunilor financiare, prin inglobarea in solutia de gestiune SAP a mesajelor SWIFT, deschizand astfel calea pentru tranzactii financiare standardizate pentru intreg lantul de distributie economica.
Impresia personala este ca ne aflam intr-un moment de reconsiderare a valorilor unor industrii, si optimisti fiind asupra succesului acestui proiect, suntem contemporanii unei transformari de substanta la scara globala; asta ca sa nu-i zicem (momentului) de-a dreptul criza. Din scurtul istoric al BIS, noi am putut invata ca avand mult NOROC si gestionand continuu orientarea si adaptarea modelului de operare, crizele pot deveni un factor de progres si de competitivitate crescuta.


Noi la BIS suntem incredintati ca industria financiara romaneasca poate polariza toate competentele pentru pozitionarea competitiva a mediului economic autohton si vom actiona, cu identitati conturate, pentru a sustine in continuare acest spatiu de informare si dezbatere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite