Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţii de gestionare a documentelor dematerializate

25 Martie 2004



Michel TarlowskiA devenit deja o obişnuinţă ca, în cadrul activităţii economice, companiile să se folosească de schimbul documentelor pe cale electronică. Există însă o problemă care nu poate fi evitată: poate fi sigur destinatarul de identitatea expeditorului? Şi invers, poate fi expeditorul sigur că documentul a ajuns la cine trebuie?


Până în 1999, din punct de vedere juridic, schimbul de documente în format electronic nu era permis. Acest lucru s-a schimbat o dată cu directiva europeană apărută la 20 decembrie 1999, directivă care a fost concepută pentru recunoaşterea documentelor „virtuale“ de către instanţele judecătoreşti.


În România, valoarea juridică a semnăturii electronice este recunoscută de Legea nr. 455 din 18 iulie 2001. Această lege organizează modalităţile de acceptare în justiţie a documentelor electronice.


Romnikles, societate românească cu capital integrat privat, a fost înfiinţată în anul 2002. Romnikles este o prelungire a societăţii Omnikles, societate creată de specialişti în drept şi în editarea de programe informatice. Romnikles propune soluţii de gestionare a documentelor electronice cu valoare probatorie, urmărind drumul parcurs de la creare şi utilizare, până la arhivarea lor în lumea electronică. În caz de necesitate aportul dimensiunii duale permite imprimarea documentelor pe hârtie, acestea păstrându-şi valoarea probatorie.
Pentru sectorul privat, Romnikles vine cu soluţii în ceea ce priveşte contractul electronic şi factura electronică, bineînţeles respectând prevederile directivelor europene. În ceea ce priveşte sectorul public, propunerea Romnikles ţinteşte procedura electronică de licitare şi transmitere electronică a actelor pentru controlul legalităţii. Ca urmare, companiile private pot contracta, comanda sau factura electronic, iar cele publice pot organiza licitaţii putând păstra o legătură mai puternică cu cetăţeanul.


Companiile care apelează la astfel de soluţii de gestionare a documentelor electronice, nu numai că realizează economii substanţiale, dar pot avea siguranţa că activitatea lor va fi protejată de un maxim de securitate şi eficienţă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite