Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Spatiul cibernetic vs spatiul mioritic

17 Octombrie 2005




Avantajele trebuie mentinute


Guvernantii sustin ca oricum avantajele vor pica odata cu aderarea la UE, insa Talpes aminteste ca daca anumite masuri sunt bine argumentate, ele pot fi mentinute, chiar daca UE are reguli stricte in domeniul concurentei. Dezvoltarea de soft este pentru noi unul dintre putinele domenii in care suntem performanti. Ca exemplu, Polonia avea inainte de aderare o taxa pe profit in domeniu de doar 7%. La aderare, Uniunea a vrut ca taxa sa fie majorata la 22%. Parlamentul unicameral Polonez a refuzat sa voteze marirea taxei iar aceasta a ramas la 7%. Asa ca depinde si de felul in care facem politica.


Mihai Batraneanu, presedintele Asociatiei Nationale a Internet Service Providerilor (ANISP), aminteste ca acum doar cei ce lucreaza strict pe programare si au studii de specialitate beneficiaza de scutirea de impozit pe salariu. Mai mult, ei trebuie sa fie si angajatii unei firme de soft care produce peste 10.000 de Euro anual pe cap de programator. Cum Internetul este un mediu foarte important pentru dezvoltarea afacerilor, Batraneanu vede ca binevenita o extindere a acestei facilitati si asupra administratorilor de retele.


Delia Golcea, director IT la Alcatel Romania, vede un avantaj in faptul ca rominii sunt informaticieni certificati international. Ea considera ca discursul puterii ar trebui sa fie unul coerent si nu ca acum cand pe de o parte se vorbeste de sprijin pentru domeniu iar pe de alta parte se propune eliminarea scutirii de taxa pe salariu pentru softisti.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite