Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primul Mail-server romanesc

18 Octombrie 2005



Cornel Nita, director de vanzari AxigenAvem un nou server de mail, romanesc si deja lansat atat pe piata interna, cat si pe cea externa. Axigen, caci asa se numeste, este realizat de Gecad Technologies, una dintre cele 5 membre ale grupului de firme Gecad. Varujan Pambuccian, unul dintre apropiatii companiei Gecad si ai Managerului General Radu Georgescu plaseaza inca de pe acum Axigen printre primele trei mail-servere mondiale, datorita dezvoltarii in stransa legatura cu utilizatorii si pliat pe nevoile acestora. Faptul ca a fost dezvoltat de Gecad este de asemenea un avantaj important al Axigen, compania avand o mare experienta in securitate. Acest lucru va atarna greu in pozitia lui pe piata, mai ales ca vine cu suport antivirus si antispam.


Mail server-ul este un soft care face posibila trimiterea de mail-uri in propria retea sau catre un calculator din reteaua unei alte organizatii. El separa mailurile interne (catre un utilizator din propria retea) de cele externe (catre unul din alta retea), acestea din urma fiind trimise catre mail server-ul organizatiei din care face parte destinatarul mail-ului.


Testat deja de 600 de utilizatori


Varianta Beta a Axigen, a fost lansata acum 3 luni si a fost testata intre timp de peste 600 de utilizatori internationali interesati, au existat teste inclusiv din India, Japonia sau Malaezia.


Compania a fost surprinsa de feedback-ul venit mai ales de la beta testerii din afara tarii, in timp ce din tara, desi au fost destule download-uri, lumea nu prea s-a inghesuit sa isi impartaseasca opiniile despre Axigen. India, Malaezia si Japonia sunt tari unde deja Gecad are stabilite contacte cu firme care si-au exprimat dorinta de a distribui AXIGEN local.


Investitia in cercetarea si dezvoltarea Axigen (de 2 milioane de euro pana in prezent) care continua, va fi recuperata in aproximativ 3 ani: 60% din licente si 40% din serviciile conexe oferite.


Poate un produs bun sa fie si ieftin?


Daca un Mail-server IBM sau Microsoft costa cateva mii de euro, Axigen Business Edition va costa intre 195 USD (versiunea pentru 25 de casute postale) si 1.250 USD (versiunea pentru 500 de casute postale), iar preturile se vor mentine cel putin un an. Costul suportului tehnic si al mentenantei ajunge la mai putin de jumatate din pretul echivalent pentru alte mail servere. Un avantaj important al Axigen este si asistenta tehnica bazata pe experienta echipei ce a creat RAV Antivirus.


Cornel Nita, director de vanzari Axigen, a declarat ca mail serverul se adreseaza in principal unor piete foarte mari ca Europa, Marea Britanie si SUA. Dar experienta internationala arata ca de obicei un produs IT este vandut in proportie de 30% in America de Nord, 30% in UE, 30% in Japonia si 10% in restul lumii.


In prezent Axigen este disponibil doar in varianta pentru Linux. In prima jumatate a lui 2006 va urma varianta Service Provider Edition. Exista deja si StartUp Edition, oferit gratuit pentru organizatii cu pana la 9 utilizatori si cu un singur domeniu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite