Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii avansate pentru arhivarea si managementul mesageriei electronice

18 Octombrie 2005



Cate dintre e-mail-urile primite le pastrati pe o perioada lunga de timp? Cat timp ati pierdut cautand un mesaj sau un atasament intr-o arhiva de e-mailuri? De cate ori ati cautat un mesaj pe care l-ati sters din cauza lipsei de spatiu pe propriul hard disc? Programul de e-mail folosit porneste greu din cauza numarului mare de mesaje? Aceste asunt doar cateva dintre problemele cu care va puteti confrunta in activitatea curenta. Cu siguranta, experienta proprie va va determina sa apreciati beneficiile unei solutii de gestionare a mesageriei la nivel de companie.


E-mailul a devenit instrumentul cu cel mai puternic impact asupra proceselor de afaceri. Interactiunea companiei moderne cu mediul de business – furnizori, clienti, parteneri, alte organizatii – se face astazi preponderent prin mesagerie electonica. Un recent raport al Radicati Group, una dintre companiile de cercetare de piata care urmareste acest domeniu, previzioneaza dublarea numarului de mesaje tranzactionate, de la 76,8 miliarde mesaje/zi in 2004 la 147,5 miliarde mesaje/zi in 2008. Conform aceleiasi surse, la nivel global 651 milioane de persoane folosesc e-mailul in mod regulat, numarul acestora urmand sa atinga 850 milioane la sfarsitul anului 2008.


Ca o consecinta a acestei evolutii explozive, evolutia vanzarilor de aplicatii pentru arhivarea e-mailurilor a crescut de aproape sase ori in interval de numai doi ani, de la 33 milioane USD in 2002 la 180 milioane USD in 2004, dupa cum arata IDC. Compania de cercetare de piata indica in acelasi timp o rata anuala de crestere de aproximativ 50% pentru urmatorii trei ani. Utilizarea mesageriei instantanee (IM) se extinde in special in zona clientilor „corporate“, fapt ce determina adoptarea de solutii pentru inregistrarea, administrarea si arhivarea corespondentei de IM. Radicati prognozeaza o crestere anuala de 40% pentru urmatorii ani pentru acest tip de solutii, indicand vanzari de aproximativ 121 milioane USD in 2008.


In consecinta, printre provocarile cu care se confrunta departamentele IT ale companiilor se numara minimizarea costurilor induse de stocare, alinierea la standarde, asigurarea unei solutii de back-up eficiente, infrastructura de arhivare inexistenta sau ineficienta. De asemenea, dificultatile ridicate de gestionarea volumului conturilor de e-mail, necesitatea alinierii la politici interne sau de natura legala ridica noi provocari pentru managerii IT. O cu totul alta dimensiune au aceste probleme atunci cand este vorba de domenii in care informatiile si corespondenta trebuie pastrate – in conformitate cu reglementari riguroase – o perioada mai lunga de timp. In aceasta situatie se afla institutiile financiar-bancare, de asigurari sau cele din sectorul medical.


EMC, lider global pentru solutii de stocare, propune o solutie ce simplifica administrarea corespondentei electronice, atat din punctul de vedere al managerilor IT, cat si din cel al utilizatorilor finali.


EMC Legato EmailXtender


EMC Legato EmailXtender este o solutie de management al mesageriei electronice ce permite inregistrarea, indexarea integrala si arhivarea e-mailurilor, atasamentelor si corespondentei IM intr-o locatie centrala. Caracterizata prin simplitate si eficienta, solutia asigura in acelasi timp costuri operationale reduse si nu necesita instruirea speciala a utilizatorilor.


Mesajele primite sunt arhivate automat la sosire, iar utilizatorul final poate primi un simplu link catre e-mailul arhivat. Astfel, mesajele ce contin fisiere atasate nu vor mai solicita spatiu pe sistemul de lucru al clientului, practic Inbox-ul acestuia putand deveni doar o colectie de link-uri ce se grupeaza dupa dorinta, in mod identic cu mesajele obisnuite. Procesul de cautare este transparent pentru utilizator, aplicatia asigurand indexarea full text, iar cautarea se face inclusiv la nivel de fisier atasat unui mesaj.


Beneficiile la nivel de utilizator sunt dublate de cele de care se bucura si administratorii IT. Prin aplicarea de filtre si politici, acestia pot obtine rapoarte detaliate pentru fiecare utilizator sau pe criterii stabilite in functie de solicitarile aparute. Prin transferul mesajelor de pe serverul de mail intr-o baza de date arhivata se imbunatatesc performantele acestuia prin reducerea gradului de solicitare.


EMC Legato EmailXtender elimina duplicatele mesajelor si in acelasi timp tine o evidenta a numarului de utilizatori care au accesat, au trimis sau au copiat un mesaj din arhiva. In plus, aplicatia compacteaza arhiva de mesaje, reducand si mai mult volumul ocupat pe hard disc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite