Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Două decenii de microtehnologie în România

25 Septembrie 2011




Fotografia alăturată prezintă un grup de participanţi la ediţia din 1999 a CAS (Conferinţa Anuală de Semiconductori), organizată începând din 1978 de ICCE şi preluată de către IMT. În centrul imaginii apare dr. Andreas Wild, de la firma Motorola (SUA), absolvent al UPB, cu titlul de doctor obţinut la IFA. Exact peste zece ani de zile, în toamna anului 2009, în noua sa calitate de director executiv al ENIAC-JU (a se vedea mai sus), dr. Wild s-a deplasat la Bucureşti pentru a facilita pătrunderea României în „clubul” ţărilor europene active în nanoelectronică. Este unul dintre exemplele cele mai relevante de interacţiune cu diaspora. Conferinţa CAS, organizată de IMT şi UPB şi orientată spre „micro- şi nanotehnologii” este acum la a 34-a ediţie (17-19 octombrie 2011, Sinaia). Ea continuă să fie locul de întâlnire al cercetătorilor din ţară cu cei din diasporă, dar şi cu partenerii internaţionali în general.



Fotografia îl reprezintă pe dr. Mihail C. Roco (dreapta), arhitectul „National Nanotechnology Initiative” (SUA, 2000), care apare alături de dr. Al. Muller (2001). Nu erau prea multe de văzut în IMT, în afară de planşe, structuri de dispozitive şi... aparatură veche. Situaţia s-a schimbat radical la recenta vizită a dlui Roco (ianuarie 2011). Dr. Roco, un alt reprezentant eminent al diasporei, a avut un rol în orientarea către nanotehnologii şi în România.



În fotografie apare dr. Raluca Muller, actualul director general al Institutului, împreună cu delegaţia Samsung care a dus tratative cu IMT (2002)



În fotografie, Comisarul European Philippe Busquin (centru) apare alături de Jonathan Scheele, ambasadorul UE în România, şi de Claudia Roman din IMT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite