Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

Cloud Computing, un pariu câştigător pentru PRAS Consulting

31 Ianuarie 2012Articolul face parte din Suplimentul Cloud Computing realizat de Market Watch şi Microsoft, disponibil aici.Paul Roman,
Managing Partner PRAS Consulting

„Dezvoltarea noii directii de business pe zona serviciilor de Cloud Computing furnizate de Microsoft ne-a oferit avantajul de a putea avea clienti cu care, altfel, nu am fi putut lucra, din cauza barierei preturilor, respectiv a necesitatii investitiilor. Oferta de servicii Cloud reprezinta raspunsul optim pentru companiile care doresc sa faca economii si sa nu parcurga un proces de implementare in-house. Pe de alta parte, zona serviciilor Cloud este o piata pe care nu activeaza înca multi jucatori locali, desi exista o cerere din ce în ce mai consistenta, care va creste constant. Iar faptul de a fi unul dintre pionierii Cloud Computing-ului pe piata locala reprezinta un avantaj competitiv important.“


PRAS Consulting
- An infiintare: 2002
- An din care a devenit partener Microsoft: 2008
- Tip de partener: Microsoft Gold Partner
- Competente/Specializari: Gold Messaging, Gold OEM Hardware, Silver Communication, Silver Desktop, Silver Midmarket Solution Provider, Silver Mobility, Silver Server Platform, Cloud Accelerate Partner, Small Business Specialist
- Efectiv echipa: 16 oameni
- Verticale acoperite prin proiectele realizate: Sector Public, Telecom, Finaciar-Bancar, Utilitati, Servicii Profesionale
- Clienti reprezentativi: Primaria Sectorului 2, Vodafone Romania, OTP Bank, GDF Suez, Provident România
- Contact: www.pras.ro , Tel.: (+4)0372.705.618, e-mail: info@pras.ro


PRAS Consulting activează pe piaţa locală a furnizorilor de servicii Cloud Computing încă din 2007-2008, făcând parte din categoria „Early adopters“ ai tehnologiei Microsoft în zona Cloud. Creşterea constantă a numărului de clienţi, experienţa dobândită în cele peste 25 de proiecte realizate şi certificările obţinute în ultimii doi ani justifică nominalizarea companiei de către Microsoft România drept cel mai bun partener pe zona de Cloud Public.

„Am început să analizăm oportunităţile şi beneficiile pe care le poate oferi tehnologia Cloud Computing încă de acum 3 ani, când am primit o cerere concretă din partea unui client extern, din Anglia. Am soluţionat cu brio solicitarea venită din Anglia, cu ajutorul tehnologiei Cloud Computing furnizate de Microsoft, şi am reuşit astfel să fim printre primele companii din lume care au realizat un proiect de Private Cloud. Apoi, în 2009, a venit şi prima cerere de furnizare de servicii de Cloud Computing de pe piaţa locală, din partea unui cabinet de avocatură“, rememorează primele etape ale dezvoltării noii direcţii de business Paul Roman, Managing Partner PRAS Consulting.

Deşi la nivelul anului 2009 tehnologia Cloud Computing reprezenta, încă, o noutate chiar şi pe pieţele cu experienţe avansate în domeniul IT, PRAS Consulting a reuşit ca, în intervalul 2009-2010, să adune în portofoliu circa 15 clienţi locali, care însumau aproximativ 150 de utilizatori finali. Un rezultat la care au contribuit atât efortul companiei, cât şi suportul oferit de Microsoft România: „Competenţele noastre pe zona de Cloud Computing se datorează, în bună măsură, experienţei cumulate anterior de PRAS Consulting pe zona de externalizare a serviciilor IT, de virtualizare etc., dar şi suportului oferit de Microsoft România. Care, dincolo de promovarea intensă a tehnologiei Microsoft pe zona de Cloud Computing şi a ofertei Office 365 – de care beneficiem prin includerea în ecosistemul de parteneri Microsoft –, ne-a oferit posibilitatea specializării echipei noastre prin training-uri, acces la o vastă resursă de documentare, dar şi la specialişti internaţionali, cu experienţă solidă, atât pe zona tehnică, cât şi pe cea de vânzări“, explică Paul Roman.

Evoluţia rapidă a PRAS Consulting în ecosistemul de parteneriat Microsoft, de la statutul de Cloud Business Partner, dobândit în 2009, la cel de Cloud Accelerate Partner, atins în 2010, s-a materializat concret anul acesta. PRAS Consulting şi-a extins portofoliul pe zona de Cloud la 25 de clienţi, cu o primă companie de 300 de angajaţi care şi-a mutat complet soluţiile de colaborare şi comunicare în Office 365.

Anul acesta, PRAS Consulting a mai adăugat două specializări: Lync-Ready partner with Microsoft Unified Communications şi Microsoft Gold Unified Communications. Competenţele nou dobândite s-au concretizat deja în proiectul Microsoft Lync Server 2010 implementat la Primăria Sectorului 2, unul dintre primele proiecte de Cloud Computing din administraţia publică locală.

Trendul ascendent al rezultatelor înregistrate de PRAS Consulting pe furnizarea de servicii de Cloud Computing se menţine şi în 2011, Paul Roman estimând pentru 2012 depăşirea volumului total de 1.000 de utilizatori de servicii Cloud Computing. Fapt care confirmă pe deplin pertinenţa deciziei de a dezvolta această nouă direcţie de business.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite