Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

Windows Azure

01 Februarie 2012



Articolul face parte din Suplimentul Cloud Computing realizat de Market Watch şi Microsoft, disponibil aici.


Zoli Herczeg,
ISV Business Development Manager Microsoft România

Zoli Herczeg este ISV Business Development Manager în cadrul Microsoft România. Zoli este absolvent al Universitatii Politehnica din Timisoara, iar experienta sa în IT acopera activitati diverse, de la programare si dezvoltare pâna la training. Detine multiple specializari: Security, Business Intelligence, development processes, SOA (Service Oriented Architecture), SaaS (Software as a Service), S+S (Software plus Services), OBA (Office Business Applications), Open XML. Unul din primii evanghelisti din Microsoft în România, Zoli este acum responsabil cu cresterea business-ului firmelor de software din România.
De asemenea, este un blogger foarte activ, îl puteti citi la http://zoli.herczeg.ro/.


Windows Azure este o platformă de Cloud care vă ajută să vă concentraţi pe aplicaţia voastră, nu pe infrastructură. Windows Azure şi SQL Azure vă permit să dezvoltaţi, găzduiţi şi scalaţi aplicaţii în centrele de date Microsoft. Nu este nevoie de nicio plată în avans sau de angajamente pe termen lung. Veţi plăti doar ceea ce folosiţi, cât timp le folosiţi şi când aveţi nevoie de ele. Puteţi folosi următoarele servicii pentru a dezvolta orice aplicaţie, de la siteuri web, comerţ electronic şi până la aplicaţii de business:

Servicii de calcul

Roluri Web sau Worker pentru găzduirea aplicaţiilor oriunde în lume. O instanţă small costă 8,5 eurocenţi pe oră.

Baze de date

Serviciu dedicat de baze de date în Cloud cu disponibilitate şi scalabilitate înalte. SQL Azure face automat încă două copii pentru a se asigura că nu vă pierde datele. O bază de date de 1GB costă 7 EUR pe lună.

Maşini virtuale

Instalaţi imagini personalizate de Windows Server 2008 R2 pe platforma de Cloud, iar Windows Azure le va rula.

Stocare

Servicii performante de stocare persistentă şi durabilă. Toate serviciile de stocare fac automat încă două copii pentru a se asigura că nu vă pierd datele. 1GB stocat costă 10 eurocenţi pe lună.

Content Delivery Network

Reţea rapidă, alternativă internetului, pentru livrarea de conţinut către cele 24 de noduri globale, conectate cu furnizorii locali de internet.

Caching

Serviciu de cache distribuit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite