Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Infineon investeşte în echipamente performante pentru ingineria de testare a circuitelor integrate

20 Februarie 2012




Pe plan mondial, centrul de cercetare-dezvoltare din Bucureşti se găseşte într-o reţea de centre de cercetare-dezvoltare ale Infineon Technologies. Toate aceste centre pot acoperi întregul ciclu de dezvoltare. În ultimii ani, datorită avantajului competitiv al centrului din Bucureşti, tot mai multe proiecte s-au realizat în România. Acest succes a adus şi nevoia unei capacităţi de testare care să deservească proiectele realizate aici şi să asigure Bucureştiului posibilitatea acoperirii întregului ciclu de dezvoltare a produselor.

Prin investiţia propusă se va putea profita de oportunitatea oferită de recuperarea neaşteptată a pieţei auto, iar poziţia centrului din Bucureşti să fie consolidată în reţeaua de centre de cercetare-dezvoltare ale Infineon, permiţând supravieţuirea acestuia în competiţia pentru dezvoltarea produselor de înalt nivel tehnologic.

Ca urmare a implementării proiectului, dotarea laboratorului Automotive beneficiază de o configuraţie front-end şi două configuraţii back-end adiţionale.

Laboratorul Chip Card & Security a obţinut o configuraţie front-end la nivelul tehnologic necesar. S-au achiziţionat 8 echipamente de cercetare dezvoltare (3 echipamente de testare, 2 echipamente de forţare a temperaturii, un prober de 8”, un prober de 12”, un manipulator pentru prober-ul de 8”). S-au creat 2 posturi de ingineri de testare şi 3 posturi de ingineri de validare, deci un număr total de 5 noi locuri de muncă datorită proiectului. În plus, creşterea capacităţii de testare va permite creşterea numărului de proiecte şi crearea a peste 100 de noi locuri de muncă în proiectare şi cercetare-dezvoltare. De asemenea, numărul de proiecte internaţionale în care va fi implicată infrastructura va creşte corespunzător.

„Valoarea investiţiei în echipamente este de aproximativ 1,7milioane de euro“

Oportunitatea fondurilor europene regionale

Valoarea totală a investiţiei în echipamente este de aproximativ 1,7milioane de euro, din care aproximativ 37% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă din partea programului de finanţare POSCCE, iar restul contribuţia privată a Infineon Technologies.

Trebuie menţionat că, fără existenţa Programului Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice, dezvoltarea unei investiţii de o asemenea valoare în perioada de criză economică nu ar fi avut loc. Derularea proiectului TESTEX reprezintă un model de urmat în ceea ce priveşte îmbinarea fondurilor proprii şi a finanţării prin fonduri europene regionale a activităţilor de cercetare-dezvoltare. Prin acest proiect, Infineon Technologies România a ajuns să dezvolte competenţe inginereşti de înalt nivel, şi-a crescut capacitatea proprie de testare specializată şi şi-a consolidat gradul de competitivitate la nivel internaţional în ceea ce priveşte dezvoltarea de proiecte ce acoperă întreg ciclul, de la faza de idee şi până la punerea în fabricaţie a circuitelor integrate.

Infineon Technologies România este o companie încă tânără, în plină creştere şi cu un potenţial deosebit, reprezentat de corpul ingineresc înalt specializat în proiectarea circuitelor integrate, iar proiectul de investiţie TESTEX este încă un exemplu de profesionalism în dezvoltarea unei companii de succes în contextul economic românesc şi internaţional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite