Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Comunitatea GIS românească a împlinit 10 ani

06 August 2012



O adevărată familie. Acesta este rezultatul obţinut în urma celor 10 ani de Lumea geospaţială, evenimentul organizat anual pentru parteneri, colaboratori şi clienţi de către Intergraph Computer Services. O aniversare „rotundă”, care a reunit o mare parte din membrii „familiei” geospaţiale din România la Predeal, între 28-29 iunie. Însă, în acest an, s-au alăturat comunităţii specialiştilor GIS multe chipuri şi nume noi.


Pentru că a fost o ediţie aniversară, prezentările şi discuţiile s-au axat în prima zi pe tema centrală din acest an, „10 ani de comunitate geospaţială”.

„Tema principală a acestei ediţii este bilanţul, fiind a zecea ediţie a acestui eveniment.Ce am propus, ce am rezolvat, ce avem de făcut în continuare”, a declarat în deschiderea conferinţei Marcel Foca, director general Intergraph Computer Services.

Care au fost lecţiile învăţate în aceşti ani?

„Lecţie învăţată: în contextul actual (resursele instituţiilor publice sunt puţine, iar experţii sunt şi mai puţini) nu vă puteţi permite colaborarea cu furnizori nepregătiţi, să nu acceptaţi furnizori care vor să înveţe ABC-ul meseriei voastre cu ocazia proiectului pe care l-aţi demarat, să introduceţi în criteriile de selecţie acele elemente prin care candidaţii trebuie să dovedească un minim de cunoştinţe despre activitatea şi contextul dumneavoastră. Ce am mai învăţat împreună în aceşti ani: nu se poate standardiza comunicarea inter-instituţională în absenţa unei standardizări interne, adoptarea standardului trebuie susţinută prin proiecte individuale/pilot care să implice comunicare bilaterală cu celelalte instituţii implicate, când datele încep să circule între instituţii apare problema unicităţii identităţii obiectelor”, a mai spus Marcel Foca.


Marcel Foca, director general ICS


Reprezentantul corporaţiei Intergraph, Leos Svoboda, Director Intergraph Cehia şi Director de Business Unit, a revenit la Lumea geospaţială pentru a patra oară.

În 2010, Intergraph Corp a fost achiziţionată de Hexagon, companie specializată în echipamente de măsură industriale, iar de atunci s-au produs cele mai multe schimbări la nivel de corporaţie. Tot în 2010, Hexagon ia decizia unirii Intergraph cu Erdas, companie care oferă soluţii pentru datele rastru şi care se afla deja în portofoliul Hexagon.„Hexagon a decis să unească Intergraph şi Erdas, iar în viitor cele două companii vor lansa soluţii comune”, a precizat Leos Svoboda.


Leos Svoboda, Business Unit Manager Intergraph Cehia


Deşi aceste schimbări nu au afectat ICS, utilizatorii GIS din România pot beneficia deja de cele mai noi tehnologii şi soluţii lansate de cele două companii, care au fost prezentate în detaliu la Predeal de către specialiştii Intergraph în cadrul a două seminarii.În finalul prezentării sale, Leos Svoboda a felicitat Lumea geospaţială şi a oferit un trofeu comunităţii Lumea geospaţială, cu ocazia aniversării celor 10 ani, pentru spiritul de echipă şi ajutorul pe care şi-l oferă unii altora pentru a depăşi dificultăţile şi problemele din activitatea de zi cu zi. Trofeul a fost înmânat gazdei evenimentului, Marcel Foca.

Proiecte GIS de succes

Rând pe rând, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, dar şi ai altor instituţii care au demarat proiecte de mare impact care au avut la bază soluţiile geospaţiale Intergraph, au împărtăşit audienţei din problemele, emoţiile şi succesele implementărilor GIS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite