Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Internetul industrial ar putea aduce 2,2 trilioane de euro la PIB-ul european

03 Iulie 2013



GE a dat publicităţii un raport în care evidențiază potenţialul impact economic şi de afaceri al internetului industrial în Europa. Conform documentului, „internetul industrial”, o reţea globală deschisă care conectează oameni, date şi echipamente, ar putea adăuga 2.2 trilioane de euro la PIB-ul european până în anul 2030, oferind o transformare atât de necesară economiei. Totodată, industria ar putea economisi miliarde de euro dacă internetul industrial determină o creştere chiar şi de numai 1% a productivităţii anuale în următorii 15 ani.


Internetul industrial va permite eliminarea risipei de timp şi resurse valorând miliarde de euro, în principalele industrii europene, datorită asocierii dintre echipamentele conectate la internet, diagnosticare produse, software şi analitică, astfel încât operaţiunile companiilor să fie mai eficiente, mai proactive, predictive şi automatizate în mod strategic.


Raportul subliniază oportunităţile deosebite pe care le oferă internetul industrial şi dezvăluie nivelul actual al risipei în principalele sectoare europene:


Sectorul medical:
În 2012, în UE s-au cheltuit peste 1,3 trilioane euro în sectorul medical. Se estimează că, la nivel global, 10% din aceste cheltuieli reprezintă o risipă din cauza ineficienţei sistemului, 59% reprezentând ineficienţa clinică şi de operaţiuni. O reducere de 1% a ineficienţelor clinice şi de operaţiuni este echivalentul unor economii de 11 miliarde euro în următorii 15 ani.


Sectorul energetic:
Economiile de 1% generate de internetul industrial doar din producţia de energie pe bază de gaze naturale înseamnă o economie a costurilor de combustibil de 11 miliarde euro în Europa în următorii 15 ani.


Sectorul aviatic:
Sectorul european de companii aeriene comerciale cheltuieşte aproximativ 35 miliarde de euro pe an pe combustibil aviatic. O economie de 1% generată de tehnologiile internetului industrial s-ar reflecta în economii de aproape 7 miliarde în ceea ce priveşte costurile de combustibil în 15 ani.


Petrol şi gaze:
Reducere de 1% a cheltuielilor de capital de explorare şi producţie (E&P) în Europa poate duce la economii de 7 miliarde euro în 15 ani.


Transport feroviar:
Reducere a cheltuielilor de 1% în domeniul transportului feroviar ar putea determina economii de 4,5 miliarde de euro în următorii 15 ani în Europa.


Raportul GE, denumit „Internetul industrial – depăşirea limitelor minţii umane şi ale aparatelor: o perspectivă europeană”, a fost dat publicităţii în faţa a 200 de lideri de companii, lideri de opinie şi decidenţi europeni cu experienţă. Evenimentul a avut ca subiect capacitatea echipamentelor inteligente de a revoluţiona eficienţa şi productivitatea şi s-a axat pe domeniile care ar trebui abordate astfel încât potenţialul internetului industrial să se poată realiza pe deplin.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite