Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Lumea geospațială“ reunește cea mai mare comunitate geospațială din Europa de Est

30 Iulie 2013




La ediția din acest an a Lumii geospațiale, Gheorghe Pătrașcu, arhitectul șef al Capitalei, și Tiberiu Florescu, profesor la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București, au prezentat conceptul de PUG dinamic – o combinație între conceptele de GIS Dinamic și Urbanism Dinamic – care introduce pentru prima dată în România definiția unei documentații de urbanism cu caracter inovator, operațională în contextul legislației actuale și generează premisele unor optimizări privind legislația, administrarea urbană și cultura planificării urbane.



„Planificarea strategică este cu obstinație neglijată în România și, dacă această atitudine nu se schimbă, pe termen mediu și lung va fi o adevărată problemă. Populația Bucureștiului reprezintă 10% din populația țării, iar Capitala asigură un PIB de 24%. Efectele unei proaste funcționări a GIS în București înseamnă efecte nedorite asupra PIB“, a avertizat Gheorghe Pătrașcu, arhitectul șef al Capitalei.

Gheorghe Andrei, Director general adjunct – comisar-șef de poliție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a prezentat modul în care MAI utilizează GIS pentru a gestiona în timp real acțiunile specifice, la nivelul tuturor structurilor de ordine publică, cu ajutorul SIMIEOP (Sistem informatic de management integrat al evenimentelor de ordine publică).

Achiziții publice: concurs de soluții pentru GIS

Subiectul cel mai fierbinte al primei zile de prezentări de la Lumea Geospațială 2013 – achizițiile publice – a fost dezbătut în cadrul mesei rotunde, împreună cu avocați specializați în achiziții publice, consultanți, beneficiari și furnizori ai administrației publice.

Care sunt procedurile de achiziții publice potrivite pentru diversitatea de proiecte dintr-o instituție publică? Ce procedură ar trebui folosită în cazul achiziției unui sistem informatic complex? De ce „boala” prețului mic e un factor perturbator major în domeniul achizițiilor publice? Cum pot fi responsabilizate autoritățile de control și cum poate fi evitat excesul de control și excesul legislativ în achizițiile publice?



Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care s-a oferit un răspuns în cadrul mesei rotunde la care au fost prezenți av. Florin Irimia și av. Adrian Ceparu (Societatea Civilă Profesională de Avocați Ceparu și Irimia), Adrian Ilie, managing partner Synergetics Corp., Cătălin Hristea, director general PMSolutions, și Ileana Spiroiu, directorul Centrului Național de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie și Teledetecție, din subordinea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Telefonul fără fir geospațial



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite