Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Lumea geospațială“ reunește cea mai mare comunitate geospațială din Europa de Est

30 Iulie 2013



A mai trecut un an și, odată cu el, încă o ediție a Lumii geospațiale, cea de-a 11-a. Din nou, gazda comunității geospațiale Intergraph, cea mai mare din Europa de Est, a fost Hotelul Internațional din Sinaia, între 27-28 iunie 2013. În acest an, 116 participanți au asistat la prezentările și seminariile din cele două zile ale evenimentului, un număr la fel de mare ca în perioadele de dinainte de criză. Și, la fel ca la ediția aniversară de anul trecut, veteranilor geospațiali li s-au alăturat foarte multe chipuri entuziaste noi.

N-au lipsit de la această ediție nici concursurile tradiționale de postere și cel pe teme geospațiale, premiile oferite anual de Intergraph Computer Services partenerilor și colaboratorilor, seminariile dedicate sau incitanta masă rotundă, care a abordat în acest an spinoasa problemă a achizițiilor publice.

Tema principală a conferinței a fost „Comunicare geospațială pentru decizii în timp real”, prezentările și discuțiile fiind concepute pentru a aduce în prim plan necesitatea comunicării dintre instituțiile românești.
Marcel Foca, director general Intergraph Computer Services, a deschis conferința, punând accentul pe comunicare, element obligatoriu în secolul vitezei și în era globalizării, deoarece condiționează viteza de răspuns.

„Pentru aproape orice decizie, întrebarea existențială s-a transformat din «care este decizia adecvată» în «cât de REPEDE pot lua decizia adecvată»; la aceleași cerințe de calitate și același volum de informații scade perioada de timp disponibilă procesului decizional. Soluțiile geospațiale sunt un mijloc necesar, nu și suficient, în aducerea administrației publice la nivelul de performanță dezirabilă din perspectiva cetățeanului. Pentru a deveni și suficiente, soluțiile geospațiale trebuie dublate de mecanisme de comunicare inter-instituțională care trebuie să materializeze conceptele de informație acționabilă, Geospatial Information Officer și analist de informații“, a subliniat Marcel Foca.

Aflat pentru a cincea oară alături de comunitatea geospațială Intergraph din România, Leos Svoboda, director regional pe zona Europa de Est și Russia/CSI în domeniul utilități și telecomunicații, a prezentat noutățile lansate în acest an de Intergraph și a remarcat faptul că cea mai mare întâlnire a utilizatorilor de soluții Intergraph din Europa de Est are loc în România. La Praga, în Cehia, deși se întrunesc 200 de participanți, aceștia vin din două țări.

„Prima noutate față de anul trecut o reprezintă lansarea de către Intergraph a portofoliului geospațial, alcătuit din platformele combinate ale produselor Intergraph și Erdas. Portofoliul geospațial al Intergraph acoperă toate cele trei segmente de colectare și analiză: telegrametria, teledetecția și GIS. Deținem un portofoliu unificat de produse, ceea ce diferențiază Intergraph de alți competitori“, a precizat Leos Svoboda.



Acesta a adăugat că peste 400 de clienți dn sectorul utilităților și comunicațiilor utilizează platforma Intergraph, în zona EMEA existând cea mai mare concentrare de clienți. De asemenea, zona de ordine publică reprezintă un segment de piață foarte important pentru Intergraph, însă platforma este utilizată și de alte tipuri de instituții care intervin în cazuri de forță majoră, nu doar de instituțiile din zona de ordine publică.

„Provocarea nu este de a crea informația o dată, ci de a o întreține, astfel încât lumea virtuală să fie updatată și să reprezinte schimbările din lumea reală. Tendințele din piața geospațială nu sunt pentru creșterea acurateții, ci pentru creșterea frecvenței de colectare a informației“, a mai spus oficialul Intergraph.

Concepte noi – PUG dinamic



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite