Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Noul CEO si noul Presedinte ai Intel au prezentat planurile de viitor si viziunea companiei

11 Septembrie 2013



De la centre de date la dispozitive ultra-mobile precum tablete, smartphone-uri și device-uri purtabile, segmentele de computing trec prin evoluții importante, a declarat Brian Krzanich, noul CEO al Intel, în timpul discursului de deschidere a Intel Developer Forum, care are loc la San Francisco. Krzanich a prezentat viziunea Intel și a explicat cum compania se adresează fiecărui segment de piață – prin accelerarea progreselor în sectorul device-urilor ultra-mobile cu noi produse pentru viitorul an și nu numai, inclusiv noi game cu consum redus de energie.


Krzanich a declarat că Intel nu va lăsa niciun segment neacoperit. „Inovația și transformarea industriei apar mai repede ca oricând, venind în completarea atuurilor Intel. Dispunem de tehnologia de producție de top și instrumentele arhitecturale pentru a merge și mai departe cu produsele cu un consum redus de energie. Intenționăm să conturăm și să fim lideri în toate segmentele de computing”, a declarat Krzanich.



Ediția din acest an a Intel Developer Forum a marcat primele discursuri ale lui Brian Krzanich și Renee James, Președintele Intel, de la preluarea funcțiilor în luna mai.
În cadrul prezentării sale, James a vorbit despre o nouă etapă în care fiecare dispozitiv și obiect are funcții de computing, ceea ce înseamnă că soluțiile integrate de computing trebuie să fie mai mici, mai rapide și produse în cantități mari.
„Tehnologia bazată pe semiconductori va continua să se adreseze celor mai mari probleme ale lumii, schimbând felul în care trăim, avem grijă de orașe și de sănătatea noastră. Intel a jucat un rol esențial în fiecare evoluție tehnologică din trecut și va continua să aducă inovații și în viitor”, a declarat James.


Krzanich a declarat că Intel va lansa în această săptămână „Bay Trail”, primul procesor de tip system-on-a-chip (SoC) pe 22nm pentru dispozitive mobile. „Bay Trail” se bazează pe noua microarhitectură Silvermont, de înaltă performanță și cu consum redus de energie, care va sta la baza unei game largi de dispozitive, cu Android și Windows, în mare parte tablete și sisteme 2 în 1.
CEO-ul Intel a declarat că segmentul dispozitivelor ultra-mobile este foarte dinamic, prin definirea acestui sector, aflat în plină expasiune, prin smartphone-uri, tablete, dispozitive 2 în 1, care au funcții de la PC-uri precum tastaturi atașabile și alte dispozitive, dincolo de tradiționalele computere mobile.

„Smartphone-urile și tabletele nu reprezintă forma finală. Următorul val de computing nu a fost încă definit. Computerele purtabile, senzorii sofisticați și robotica sunt doar unele dintre aplicațiile inițiale”, a declarat el.

Pentru a exemplifica modul în care Intel va continua să folosească leadershipul din domeniul producției și architecturii pentru a dezvolta și mai departe dispozitive cu consum redus de energie, Krzanich a anunțat gama de procesoare Intel Quark. Noile produse vor duce Intel către segmente aflate în plină creștere, de la Internet la tehnologiile purtabile. Sunt construite pentru aplicații unde consumul redus de energie și dimensiunea au prioritate în fața înaltei performanțe.
Intel va prezenta designuri de referință bazate pe noua gamă de procesoare în al patrulea trimestru al anului, pentru a-i ajuta pe parteneri să accelereze dezvoltarea de soluții optimizate, construite inițial pentru segmentele industriale, energie și
transporturi.


În contextul în care noua eră a computingului este din ce în ce mai personală, dispozitivele purtabile sunt o platformă bună pentru inovație. Krzanich a prezentat o brățară ca exemplu de concept pentru design-uri de referință aflate în dezvoltare și a declarat că Intel explorează oportunitățile cu partenerii în acest domeniu.


În privința comunicațiilor 4G, Krzanich a declarat că soluțiile LTE ale Intel oferă o alternativă pentru conectivitatea 4G multimode, multiband, eliminând o barieră critică al progresului Intel în segmentul smartphone-urilor. În prezent este disponibil un chip multimode, modemul Intel XMM 7160, care este cea mai mică soluție multimode-multiband pentru roaming LTE din lume, având cel mai mic consum de energie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite