Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piaţa ERP locală în 2014 - evoluţie, oportunităţi de creştere, surse de finanţare, modele de livrare

17 Februarie 2014




4 - Deşi în mod tradiţional implementarea unui ERP foloseşte modelul de livrare on-premises, Sistec promovează şi modelele de livrare tip Hosting Privat în data center-ele Sistec şi SaaS pentru ambele aplicaţii ERP din portofoliul nostru.

Lăcrămioara Barseti, Director Departament SIVECO Applications

1 - Pentru SIVECO APPLICATIONS 2020, anul 2014 va fi unul de consolidare, în condițiile în care deținem de mulți ani poziții de top pe piața internă. (…)

2 - Compania SIVECO are în continuare ca obiectiv creșterea cifrei de afaceri cu 10% față de anul anterior. Totodată, intenționăm să mărim ponderea exportulului în cifra de afaceri consolidată a companiei, până la 50%. Avem perspective comerciale bune pentru ERP-ul nostru și în țară și în străinătate, construite pe un fundament comercial solid și un context de dezvoltare promițător în țările în care avem deja inițiate proiecte. Pe partea de ERP, intenționăm extinderea proiectelor, în special în țările CIS, unde ne aşteptăm la evoluții chiar spectaculoase. Pe piața internă, în cadrul obiectivului general de reducere a decalajului digital, susținem eforturile de informatizare ale organizațiilor economice de dimensiuni medii și mari, precum și ale administrațiilor centrale și regionale.

3 - Domeniul soluțiilor ERP se află într-o continuă evoluție, dată fiind nevoia de optimizare a costurilor și de consolidare a activității companiilor. Fondurile UE sunt în continuare un sprijin important pentru statul român, de aceea ne implicăm activ în astfel de proiecte, atât din postura de beneficiar, cât și de partener sau subcontractor. Suntem încrezători că anul acesta vor fi lansate proiecte din fonduri europene anticipate în call-urile din anul precedent, ceea ce va reprezenta un adevărat motor de creștere pentru toată piața locală.

4 - Și în 2014 vom păstra modelele de livrare confirmate ca „best practices“ în anii precedenţi: on-premises și SaaS. Abordarea se face potrivit cerințelor clienților. Din acest punct de vedere există un echilibru între cererea pentru soluții ERP în cloud și cea de gestiune ERP la nivel local.

Valentin Tomşa, Director general SAP România

1 - Aplicațiile de business reprezintă o componentă importantă în portofoliul soluțiilor SAP comercializate pe plan local și vom continua să acordăm aceeași atenție soluțiilor ERP care ne-au consacrat ca lider de piață pe acest segment. Suplimentar însă, ne vom concentra pe promovarea soluțiilor inovative care vin în completarea aplicațiilor tradiționale ERP, precum soluțiile de analiză predictivă, big data sau soluțiile de mobilitate, dar și pe soluțiile dedicate de industrie, care, prin capabilitățile ridicate, vor ajuta companiile locale să se adapteze la noul mediu de business, extrem de concurențial. (…)

2 - În ceea ce privește sursele de creștere din acest an, acestea vor fi determinate, în primul rând, de creșterea nevoilor și pretențiilor consumatorilor, racordați mai bine la tendințele internațioanle, care va face ca, în special organizațiile din domeniul FMCG, respectiv companiile producătoare, distribuitorii și cele de retail, dar și companiile de utilităţi și cele din zona bancară să resimtă o presiune tot mai mare de a se adapta la noile cerințe ale pieței.

3 - Accesarea surselor de finanțare va continua să fie o problemă, în special la nivelul companiilor mici și medii, însă SAP, împreună cu ecosistemul de parteneri și alternativele de implementare a soluțiilor soft-ware în cloud, vor asigura mijloacele necesare pentru accesul facil la aplicațiile software prin diminuarea bugetelor de investiții.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite