Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ATC ROM ofera solutii informatice de prim rang pentru Retail Banking

04 Aprilie 2006



Adrian Paraschiv, director de vanzari al companiei ATC ROMIntroducere


Suntem in anul 2006 si devine tot mai vizibil modul in care sectorul bancar din Romania este supus unor presiuni din ce in ce mai mari. Procesele de concentrare, achizitii, fuziuni, aparitia bancilor specializate sunt in plina desfasurare, intreaga piata bancara fiind in transformare. Aceste miscari nu reprezinta decat incercarea bancilor de a se aseza cat mai strategic in teren, pregatindu-se astfel pentru bataliile ce vor urma in scurt timp si putem spune aici ca cele mai dure lupte se vor da pe segmentul de Retail Banking. O dovada in acest sens o reprezinta intrarea sau prezenta pe piata din Romania a marilor jucatori, puternicele banci de Retail din Europa.
Cresterea spectaculoasa a activitatii pe sectorul de Retail Banking de pana acum - si aici vorbim de creditul de consum, urmat la scurt timp de creditul imobiliar si ipotecar - nu reprezinta altceva decat incalzirea jucatorilor. Urmeaza accesul bancilor in mediul rural, acolo unde se afla 50% din populatia Romaniei. Banii trimisi acasa de catre muncitorii romani aflati in strainatate si infuzia de fonduri europene nerambursabile reprezinta cele doua tinte ale bancilor de retail.
Marjele de dobanda tot mai mici vor impinge bancile sa se concentreze asupra cresterii volumului de afaceri, pe dezvoltarea retelei de sucursale si a canalele alternative de distributie si pe introducerea noilor tehnologii. Referitor la acest ultim aspect, trebuie mentionata insa pozitia privilegiata in care se gaseste Romania, aflata in plin proces de retehnologizare bancara. Romania face un salt peste timp si introduce ultimele noutati in domeniul solutiilor si tehnologiilor specifice sectorului bancar.
Solutiile informatice bancare reprezinta o componenta strategica in acest razboi pentru acapararea segmentului de Retail Banking.


ATC ofera solutii de prim rang pentru Retail Banking


Pornind de la parteneriatul de succes cu compania i-flex solutions, liderul mondial al furnizorilor de sisteme informatice bancare, compania ATC a implementat cu succes solutii din suita i-flex in diverse tari din regiune dar si in Romania.
Adrian Paraschiv, director de vanzari al companiei ATC ROM a declarat pentru MW ca „Bancile doresc sa-si creasca volumul afacerilor dar in acelasi timp sa controleze riscurile si sunt in cautare de solutii bancare de ultima generatie care sa le faciliteze aceasta abordare. ATC in parteneriat cu i-flex solutions ofera bancilor tocmai astfel de solutii, recunoscute ca fiind de prim rang la nivel mondial. Pentru segmentul de Retail Banking, ATC propune bancilor solutiile FLEXCUBE si Reveleus”.


FLEXCUBE - Retail Banking


FLEXCUBE este produsul fanion al i-flex solutions. Patru ani la rand (2002, 2003, 2004, 2005) FLEXCUBE a fost declarata de catre IBS (International Banking Systems, UK) ca fiind numarul 1 mondial in randul celor mai bine vandute solutii bancare.
Arhitectura modulara a solutiei FLEXCUBE permite unei banci sa aleaga modulele functionale care se potrivesc liniei de business - Retail Banking, de exemplu.
FLEXCUBE imprumuta agilitatea sa operatiunilor unei banci reducand timpul de lansare pe piata a produselor sale si permitandu-i sa ofere servicii personalizate, dispunand de un control riguros si de un management al riscului. Dezvoltat pe o arhitectura n-tier, FLEXCUBE ruleaza pe una din cele mai fiabile platforme tehnologice si suporta introducerea rapida a tranzactiilor cu un volum ridicat.


Pe o piata in crestere, bancile competitive sunt cele care reusesc:

  • sa lanseze noi produse intr-un ritm rapid
  • sa integreze sistemele existente cu cele nou achizitionate
  • sa puna la dispozitia clientilor multiple canale de distributie
  • sa imbunatateasca servirea clientilor
  • sa creasca rata de succes pentru vanzari de tip cross-selling
  • sa proceseze datele in timp real, de o maniera centralizata
  • sa reduca costurile de operare
  • sa dezvolte suport IT pentru “business intelligence” si raportare exacta
  • sa poata crea ghisee virtuale
  • sa fie aliniate la standardele si cerintele locale, SWIFT, Basel II, Anti-Money Laundering etc.
  • sa dovedeasca un bun ROI


    Pentru acele banci care isi doresc aceste avantaje competitive, FLEXCUBE este solutia proiectata special sa raspunda la aceste cerinte si sa furnizeze suport pentru dezvoltarea segmentului de Retail Banking.


    O banca cu FLEXCUBE implementat va putea:

  • sa dezvolte si sa lanseze produse mult mai rapid decat inainte
  • sa fie adaptiva la innoirea continua a tehnologiilor
  • sa realizeze o mai buna furnizare a informatiilor de calitate in interiorul organizatiei
  • sa fie mai flexibila la cerintele pietei
  • sa gestioneze riscurile de credit, operationale si regulatorii


    FLEXCUBE - Retail Banking gestioneaza toate procesele specifice activitatii de retail, atat front-end (ex: loans origination, workflow) cat si back-end. Merita remarcat modulul de Consumer Loans, foarte apreciat de banci dat fiind posibilitatea de a fi implementat in mod separat de FLEXCUBE dar integrat cu sistemele existente in cadrul bancii.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite