Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ziua Comunicațiilor 2014 – etalon pentru industria locală

11 Iunie 2014



Singurul eveniment care se desfășura în cadrul CERF și care a rezistat în timp, rămânând un etalon pentru industria de comunicații este Ziua Comunicațiilor, păstorit și moderat de Eugen Preotu.

Cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului Ziua Comunicațiilor a avut loc pe 20 mai a.c. în București, fiind organizat de Agnor High-Tech în parteneriat cu ITS Events Management.

Ziua Comunicațiilor 2014 a adunat principalii operatori de comunicații, furnizori de soluții și infrastructură telecom și companii IT. O absență notabilă în acest an a fost UPC România.
Conferința s-a deschis cu un mesaj video din partea Dr. Hamadoun I. Toure, secretar general al ITU (Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor), organizație care a sărbătorit în acest an 149 de ani de la înființare.
„Ziua Comunicațiilor este un eveniment de tradiție, care a marcat de fiecare dată cele mai importante momente în dinamica industriei IT&C locale și evoluția sa în contextul global al telecomunicațiilor”, a declarat Eugen Preotu, inițiatorul acestui eveniment și moderator al primei sesiuni.

Răzvan Cotovelea, Ministru pentru Societatea Informaţională, a declarat că anul 2014 este un an de răscruce pentru politicile publice fundamentale din piața IT&C din România și că ministerul pe care îl conduce propune nu doar programe de dezvoltare cu fonduri europene, ci și programe cu finanțare publică. Ministrul a mai spus că în acest an va fi extins proiectul RO-NET, prin care MSI își propune dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii electronice în bandă largă în zonele defavorizate de pe teritoriul României.

Numărul incidentelor cibernetice cu impact semnificativ asupra rețelelor de comunicații electronice a fost de 253, în anul 2013, cele mai numeroase vizând serviciile de telefonie mobilă, potrivit datelor prezentate de Eduard Lovin, director executiv al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Directorul executiv al ANCOM a spus că Autoritatea monitorizează, în prezent, implementarea Deciziei 512 cu privire la stabilirea măsurilor minime pentru protejarea rețelelor de comunicații electronice.



Operatorii continuă investiţiile


Ştefan Slavnicu, CTO Orange România, a deschis sesiunea telecom, anunțând că serviciul 4G+ (300 Mbps) va fi disponibil comercial din septembrie 2014, România fiind prima țară după Rusia, în care Orange lansează servicii 4G+.

„Odată cu extinderea acoperirii 4G, acest serviciu poate fi folosit la viteze 4G în peste 1.000 de localități din România, care reprezintă peste 45% din populația României și 73% din populația urbană”, a declarat Ștefan Slavnicu. Viziunea Orange pentru viitor e bazată pe patru piloni: Mobilitate oriunde și oricând, Smart Cities & Smart Homes, Virtualizarea rețelei (SDN), Convergența rețelelor (telecom & IT). Ștefan Slavnicu a prezentat și câteva informații referitoare la programul educațional Orange: 211 absolvenți, dintre care 64 sunt acum angajați Orange.

Mircea Beju, Director de dezvoltare a reţelei şi serviciilor pentru clienţi enterprise Vodafone România, a ținut să sublinieze că Vodafone este prima companie telecom din România care are o certificare ISO 22301 pentru sisteme de continuitate a afacerii, primită din partea Loyd’s Register din Marea Britanie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite