Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Productie >> Stiri si comunicate

Aportul financiar al instituțiilor europene trebuie să fie sprijinit de componenta privată

26 Noiembrie 2014




Claudia Cotoveanu, Director Marketing, Caussade Semences, a vorbit despre evoluția companiei la nivel internațional.

”CSEE împlineşte anul acesta 6 ani de existenţă, iar grupul CS, din care face parte şi CSEE, împlineşte 52 de când îşi desfăşoară activitatea în lume. Am pornit cu un portofoliu de doar 3 specii și aici vorbim de porumb, floarea soarelui si rapiță, îmbogațindu-l cu sorg, soia, cereale păioase, mazăre, ovăz, ajungând la 10 specii 2014”, a afirmat Claudia Cotoveanu.

Amelia Giantaru, Deputy Project Manager, EU EBRD Romania SME Sustainable Energy Finance Facility (RoSEFF), a prezentat avantajele acestei facilități de finanțare pentru sectorul agro-alimentar și forestier.

”Avem finanțări de până la 1 milion Euro, consultanță tehnică gratuită (dar finanțată de UE) de la Tractebel Engineering, grant-uri UE de până la 150.000 Euro. Prin acest produs se micșorează permanent facturile de energie și totul se face rapid, cu birocraţie minimă”, a declarat Amelia Giantaru.

Vorbitorii celei de-a doua sesiuni au fost: Dorin Cojocaru, Președinte, Asociația Patronală din industria Laptelui (APRIL), Simona Chirică, Partner, Schoenherr, Theodor Artenie, Managing Director, Schoenherr Tax și Speranța Terenche Tirsar, Head of Bucharest Office – Central and Eastern Europe, SACE SpA.

Dorin Cojocaru, Președinte, Asociația Patronală din industria Laptelui (APRIL), a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă industria pe care o reprezintă.

”Parcursul dintre producție și consum crează cererea și oferta. Toată lumea se plânge că atunci când producția este mare prețurile sunt mici, dar este normal să fie așa. Toată lumea din jur dorește garanția că producția i se va vinde. Dar atunci unde mai este managementul, aportul departamentului de vânzări? Nu găsim oameni pentru conducere, angajați care să aibă fler și care să își asume ceea ce se întâmplă într-o firmă”, a declarat Dorin Cojocaru, Președinte, Asociația Patronală din industria Laptelui (APRIL).

Simona Chirică, Partner, Schoenherr și Theodor Artenie, Managing Director, Schoenherr Tax au prezentat o analiză despre provocările juridice și fiscale în agricultura românească.

”În cazul vânzării terenurilor agricole extravilane, vânzătorul depune la primărie cererea însoțită de oferta de vânzare și documentele de proprietate, primăria afișează în 30 de zile oferta de vânzare, transmite structurii teritoriale/centrale MADR lista preemptorilor și restul documentelor depuse de vânzător. Structurile afișează pe site oferta de vânzare timp de 15 zile, preemptorul depune acceptarea ofertei la primărie, primăria transmite acceptarea către MADR. Ministerul emite avizul final (pozitiv) sau negativ, iar în lipsa preemptorilor, vânzarea în condiții cel puțin egale este liberă în baza adeverinței emisă de la primărie”, potrivit analizei Schoenherr și Schoenherr Tax.

În ceea ce privește compania SACE, aceasta are în Europa Centrală și de Est o expunere de 2,14 miliarde euro și o expunere de 497 milioane euro în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite