Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Optoelectronica - 2001 SA, 15 ani de excelență în cercetarea privată din România

12 Februarie 2015




Momentele importante care au marcat istoria societăţii noastre sunt:
• 2000: înfiinţarea Optoelectronica-2001 SA
• 2006: înfiinţarea liniei complete de producţie holograme
• 2007: am devenit membru IHMA
• 2008: înfiinţarea liniei de producţie elemente 3D lenticulare
• 2011: punerea în funcţiune a instalaţiei de expunere cu fascicul de electroni cu rezoluţie de 2.5 microni
• 2011: mutarea secţiei de producţie în noua locaţie şi dotarea cu noi capabilităţi tehnice
• 2013: realizarea primului laser cu mediu activ fibra optică din România pentru aplicaţii urologice



Departamentul de C-D şi produse de succes
În zilele noastre globalizarea, schimburile comerciale mondiale, distribuţia producţiei permit creşterea posibilităţilor de falsificare a diverselor bunuri, dar şi a documentelor. În consecinţă a crescut şi importanţa protejării acestora împotriva contrafacerilor. Segmentele de piaţă vizate includ: aparatură electronică, componentele şi piesele de schimb, medicamentele, mâncarea şi băuturile, obiectele de lux, cosmeticele, ceasurile, îmbrăcămintea, dar şi documentele de identitate, sau documentele de valoare: certificatele, bancnotele, acţiunile, cecurile etc.

Optoelectronica-2001 SA s-a axat în cercetările sale din domeniul combaterii contrafacerilor pe dezvoltarea şi oferirea de soluţii inovatoare şi competitive, pe calitate şi facilităţi superioare faţă de competitori, pe un bun raport calitate-preț și pe promptitudinea serviciilor. Am reuşit astfel să devenim lideri de piaţă în România pe anumite segmente ale opto-security şi jucători importanţi pe piaţa regională.

Una dintre familiile de produse destinate analizei de documente false o reprezintă video-comparatoarele şi analizoarele spectrale, staţionare şi mobile, precum: ADF, VDF, MINIKIT, SIDIA. Vârful de gama îl reprezintă VDF 300HD, utilizat pentru analiza non-distructivă a documentelor suspectate de a fi falsificate / vize false, paşapoarte, bancnote şi alte documente. Procesul de analiză implică detectarea vizuală şi procesarea electronică a imaginii – prin modul în care documentele reacţionează la iluminare în UV, IR - folosind o bază de date unică inteligentă pentru peşte 1.400 de exemplare de paşapoarte, permise de conducere, cărţi de identitate din 180 de ţări, şi peste 20.000 de imagini cu elemente de securitate detaliate şi holograme.

SIDIA este un echipament complex destinat identificării de persoane, ce integrează trei tehnologii biometrice diferite, bazate pe amprentă, iris şi faţă. Echipamentul are opţiuni avansate de integrare pentru standardele internaţionale, are interoperabilitate ridicată şi capacitatea de a utiliza bazele de date biometrice de la distanţă. Echipamentul este proiectat pentru managementul vamal la punctele de trecere de frontieră şi pentru controlul accesului în zonele cu nivel înalt de securitate.

O altă categorie de echipamente din categoria opto-security o reprezintă sistemele portabile cu raze X pentru verificarea de la distanţă a bagajelor suspecte. Sistemul portabil permite investigarea şi stabilirea conţinutului bagajelor suspecte, pachetelor şi a containerelor similare, prin transmiterea către un operator a imaginilor din interiorul coletului şi posibilitatea examinării şi verificării conţinutului de la o distanţă de siguranţă.

O importanţă soluţie dezvoltată de noi o reprezintă hologramele înalt securizate. Holograma este o etichetă adezivă, auto-adezivă, sau imprimată termic, utilizată pentru protecţia mărcii, sau a documentelor. Holograma conţine imaginea 2D, 2D/3D a unui obiect, sau a unei lucrări grafice prelucrată şi multiplicată. Complexitatea tehnologiei de fabricaţie a hologramei face ca orice contrafacere a acesteia să fie aproape imposibilă, imaginile holografice fiind practic imposibil de reprodus.

Optoelectronica-2001 SA deţine o linie integrată şi completă de concepţie şi producţie holograme, iar ca membru în IHMA îşi ghidează activitatea respectând Codul de Practică al asociaţiei. Linia proprie de producţie este caracterizată de existenţa unor capabilităţi cheie: instalaţie de expunere digitală cu rezoluţie de până la 11000 dpi, instalaţie de expunere cu fascicul de electroni cu rezoluţie de până la 0.6 microni.

Un produs derivat din holograme îl reprezintă MMM-urile, micro markeri metalici purtători de informaţie holografică. Aceştia au durabilitate ridicată la temperatura, acizi şi substanţe alcaline. Se introduc ca elemente suplimentare de securitate de nivel superior, înglobate în documente de identitate, în etichete securizate, vopseluri auto, adezivi, etc.

Un alt produs derivat din holograme îl reprezintă Imaginea 3D lenticulară. Efectul 3D este vizibil cu ochiul liber şi se realizează folosind o tehnologie în care optica de tip lenticular este folosită pentru a produce imagini cu efecte de adâncime, sau de animaţie, de schimbare a imaginii, doar prin schimbarea unghiului de vizualizare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la miha_michelle2002@yahoo.com
16 Februarie 2015, 09:57:56