Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

START BIT – Echipamente moderne pentru comunicatii bazate pe IP

26 Mai 2006



VoIP reprezinta abilitatea de a face convorbiri telefonice si de a trimite faxuri peste o retea bazata pe protocolul IP ce reuseste sa asigure o anumita calitate a serviciului (QoS) si un raport cost-beneficii superior. Multa lume devine din ce in ce mai interesata de VoIP:


l producatorii si dezvoltatorii de echipamente vad o oportunitate de a inova, de a concura, si de a castiga noi segmente de piata;


l providerii de servicii Internet vad acum posibilitatea de a concura cu vechile companii de telecomunicatii si in domeniul voce;


l utilizatorii sunt interesati de integrarea serviciilor de date si voce cu scopul reducerii cheltuielilor.
GateWay
Foarte atractiva, eficienta, tehnologia VoIP a invins problemele tehnice cu care se confrunta indreptandu-se spre maturitate. Pentru a concura cu vechea retea PSTN, intregul cost al operatiei de trecere catre VoIP trebuie sa fie scazut. VoIP provoaca panica celor care mai furnizeaza servicii telefonice bazate pe comutarea de circuite, acestia fiind nevoiti sa recurga la scaderea preturilor, eficientizarea activitatii, largirea gamei de servicii.


Cateva elemente ale unei solutii de comunicatie VoIP


Terminalul in cazul unei aplicatii VoiIP poate fi mai mult decat un telefon obisnuit, devenind un mic computer inteligent, cu o multime de interfete si caracteristici cu care poate concura, in complexitate, telefoanele celulare.


Fujian Starnet Communication Technology, marca aparuta de anul acesta pe si piata romaneasca, a dezvoltat o gama larga de solutii proprii, care include seria SVP 3000 de telefoane IP, din care fac parte: SVP3000S (suporta protocol SIP), SVP3000M (suporta protocol MGCP) si SVP3000H (suporta H.323).


Poate fi utilizat pe scara larga in retelele bazate pe protocol TCP/IP, oferind un concept de marca de comunicare de voce pentru reteaua de intreprindere si oricine are acces Internet. Modalitatile tipice de folosire sunt ca:


l terminal LAN intern in companie


l utilizator WAN



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite