Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cornel Giurgea, CG&GC: “Atlantis ERP a fost primul ERP implementat in administratia publica... a fost un act de mare curaj”

24 Iunie 2006



“Ne-am propus sa jucam un rol important in procesul de informatizare a administratiei publice. Ne-am dezvoltat astfel incat sa fim in linia intai, avem experienta in 15 filiale din tara si peste 300 de clienti in administratia publica”, continua Cornel Giurgea, initiatorul primului parteneriat public-privat in domeniul IT&C, EuDiS Mehedinti.


In 2004, CG&GC si-a propus sa aduca o contributie cat mai importanta la dezvoltarea, modernizarea si informatizarea administratiei publice. Incheierea parteneriatului cu Unisoft Romania i-a permis companiei includerea in portofoliul de solutii a aplicatiei Atlantis ERP, produsa de Altec Grecia, companie cu peste 15 ani experienta in dezvoltarea de aplicatii software. Din acelasi an, Atlantis a devenit primul ERP implementat in administratia publica, in judetul Mehedinti. Implementarea s-a realizat in cinci pasi:


- Diagnosticarea nevoilor de management informatic. Etapa se concretizeaza intr-un raport complet asupra modului in care diferitele tipuri de activitati se completeaza si unde relatiile de munca se scurtcircuiteaza.


- Determinarea nevoii de customizare


- Implementarea aplicatiei se realizeaza dupa customizare.


- Sesiunea de cursuri poate incepe din timpul implementarii si poate continua pana la 6 luni de la finalizare


- Inchidere – aceasta este etapa despre care putem spune ca are si nu are loc. Compania continua sa ofere servicii suport la cererea clientului, inclusiv cererea privind o actualizare a sistemului atunci cand noi conditii impun acest lucru.


Ulterior, incepand cu 1 ianuarie 2006, in decurs de doar doua luni, aplicatia a fost actualizata conform OMFP nr. 1917/ 2005 astfel incat sa respecte prevederile legale in vigoare ce au urmarit trecerea la contabilitatea in dubla partida, modificarea planului de conturi si introducerea principiului pe baza de angajamente si evaluarii separate a elementelor de activ si de datorii. Pentru a se asigura ca noul sistem este folosit in mod corect, Atlantis ERP beneficiaza de o masura speciala de securitate care consta in avertizarea utilizatorului printr-un mesaj scris in momentul in care foloseste gresit aplicatia.


Dedicata proceselor financiar-contabile din cadrul administratiei publice, Atlantis ERP asigura managementul activitatilor de planificare gestiune si executie bugetara. In acest mod, activitati precum planificarea, rectificarea si urmarirea bugetara, activitatile economico – financiare, se vor face in mod computerizat, diminuand timpul de actiune si numarul erorilor cauzate in prezent de factorul uman implicat in proces.


Aplicatia este un instrument de management centralizat al institutiilor dintr-un teritoriu (din oras sau din judet), schimbul de informatie realizandu-se on-line. Utilizatorii aplicatiei lucreaza pe aceeasi baza de date, cu raportari unitare si consolidate, beneficiind de asistenta la operarea de la distanta. Tabloul de bord permite conducerii o imagine de ansamblu a situatiei economico-financiare a institutiei. Aplicatia propune institutiilor publice sapte module, fiecare putand fi personalizat, care se integreaza perfect cu alte aplicatii folosite: contabilitate, contabilitatea veniturilor, stocuri, mijloace fixe, conturi de disponibil la banci si casa, ALOP, planificare si executie bugetara.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite