Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tehnologii noi pentru un miracol: combaterea încălzirii globale Episodul 3: Alimentație

25 Octombrie 2018




Lucrurile sunt încă departe de a fi ajuns la o soluţie stabilă şi se fac experimente de feliere genetică pe câteva zeci de astfel de bacterii şi microbi pentru a găsi cea mai bună variantă şi, mai ales, varianta care să nu aibă de-a face deloc cu ceea ce se numeşte GMO, pentru a putea fi acceptată de toată lumea.

Aşadar ferme verticale, în oraşe, pentru legume, vegetale şi fructe. Alge care să devină o sursă majoră de proteine pentru consum şi un mijloc de captare a bioxidului de carbon emis în atmosferă. Bacterii procesate prin bioinginerie care să fixeze oxidul de azot şi să îl împiedice să fie eliberat în atmosferă. Sunt doar câteva din eforturile care se depun acum pentru a face agricultura mai ecologică şi chiar mai productivă pentru nevoile de hrană ale omenirii.

Pe această hartă a tentativelor legate de o lume mai curată România apare, deocamdată, în prea mică măsură. Însă dacă ele, şi poate şi altele, îşi vor dovedi succesul şi vor ajunge tendinţe majore în agricultură, atunci poate că şi ţara noastră se va racorda la ele. Căci din acest punct de vedere, România are un atu imens. Este unul din cei mai mari furnizori de produse alimentare din lume, datorită caracteristicilor naturale. Dacă va ajunge să furnizeze aceste produse şi ecologic, atunci locul ei în cadranul de aşi ai producătorilor de alimente va fi asigurat pentru multă vreme de acum încolo.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite