Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Specialistii in securitatea informatiei - sfaturi pentru o cariera de succes

22 Septembrie 2006




* Caracter onest si integru


* Familiarizare cu managementul securitatii informatiei


* Toleranta la ambiguitate si nesiguranta


* Judecata buna demonstrata


* Capacitate de a lucra independent


Global Information Security Workforce Study


Recent, IDC a efectuat - la cererea International Information Systems Security Certification Consortium (ISC)˛ - studiul denumit “Global Information Security Workforce Study”.IDC a intervievat 4305 de experti de securitate a informatiei din peste 80 de tari, angajati full-time. 73% dintre acestia au declarat ca se asteapta ca influenta lor in consiliile de administratie sau top managementul organizatiilor sa creasca in urmatorul an. Acest dialog strategic de mare importanta a evoluat, deci, de la o simpla discutie tehnica la nivelul de strategie de risk management, lucru care demonstreaza urmatoarele: competenta expertilor de securitatea informatiei este recunoscuta in acest moment ca fiind cheia unei strategii eficiente de securitate.


Intre timp:


Aproape 21% dintre cei intervievati au afirmat ca proprii CEO isi asuma responsabilitatea pentru securitatea informatiei, spre deosebire de procentul de pana la 12% din anul trecut. Procentul celor care afirmau ca top managementul sau consiliul de administratie este responsabil, in ultima instanta, de securitatea informatiei a crescut de la 2,5% anul trecut la aproape 6% anul acesta.


Pentru CIO, responsabilitatea pentru securitate a scazut pana la 30,5% de la aproximativ 38% in anul 2005, iar pentru CISO/CSO a crescut la 24% de la 21% in 2005.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite