Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Companiile rămân ținta preferată a atacurilor cibernetice

06 August 2020



Dacă datele reprezintă una dintre cele mai importante resurse ale unei afaceri, atunci stocarea în siguranță și asigurarea disponibilității acestora este cu certitudine o prioritate. Cea mai simplă dovadă a faptului că datele reprezintă o componentă cheie în orice afacere o găsim în explozia atacurilor de tip ransom, din ultimii ani.

Cât valorează datele pentru o organizație?

La nivel mondial, analiștii previzionează că, în 2021, valoarea sau – mai degrabă – costurile implicate de atacurile ransom vor depăși pragul de 21 miliarde USD, de peste 50 de ori mai mult decât in 2015, iar un nou atac se va produce la fiecare 11 secunde*. Proliferarea acestui tip de atac are două explicații simple: insuficienta securitate a datelor corelată, în mod paradoxal, cu importanța acestora pentru companiile care în cele din urmă dau curs solicitărilor de răscumpărare înaintate de infractorii cibernetici.

Într-un atac de tip ransomware, atacatorul încearcă să cripteze datele victimei folosind un algoritm puternic de criptare și cere răscumpărare (în ultima perioadă preponderent în Bitcoins) pentru cheia de decriptare. Datele victimei rămân în siguranță; cu toate acestea, accesul este restricționat prin blocarea resurselor de calcul ale sistemului. Victima trebuie apoi să plătească răscumpărarea cerută pentru a putea accesa și reintra în posesia datelor. Deși acest tip de atac poate viza si date personale, ținta preferată rămân companiile.



Desigur, recomandarea generală este de a nu da curs solicitărilor financiare ale atacatorilor, pentru a descuraja acest tip de infracțiune. Dar atât indivizii, cât organizațiile trebuie să ia măsuri serioase pentru a-și salva datele. În timp ce companiile care au soluții solide de backup, pot evita cererile de despăgubire solicitate de atacatori, organizațiile care nu au astfel de soluții se văd nevoite să scoată din buzunar sume uriașe.**

Chiar dacă România nu se află în topul țărilor vizate de astfel de atacuri***, plaiul mioritic nu este complet scutit de astfel de experiențe, după cum o arată și recenta experiență Enel****.

Răspunsul? Actualizați-vă soluțiile de stocare!

Atât atacurile externe – cum sunt cele de tipul ransomware, cât și diverse disfuncționalități ale sistemului pot periclita siguranța datelor, atât de valoroase pentru orice companie. Indisponibilitatea datelor atrage costuri variate: incapacitatea desfășurării activității, repunerea datelor în sistem etc. Toate aceste costuri pot fi eliminate prin adoptarea unei soluții de stocare de nouă generație. Implementarea sau migrarea către o astfel de soluție trebuie să fie un proces simplu, sigur, cu zero risc. Pentru că, până la urmă, aceasta este și ideea: de a reduce orice risc.

Tehnologia EVERGREEN patentată de Pure Storage are un avantaj unic în piață: soluțiile sunt permanent actualizate, fără costurile suplimentare de înlocuire a echipamentelor cu fiecare nouă generație.
Companiile își pot păstra și proteja datele și tehnologiile pe care le dețin pentru mai bine de 10 ani. Echipamentele Pure, odată puse în funcțiune, nu necesită înlocuire și nici alți bani cheltuiți pentru a re-cumpăra terabytes deja extistenți, atunci când se impune o extindere. Din 2009 până în prezent, Pure a livrat peste 3000 de upgrade-uri de controllere în cele 8 generații, fără nici o întrerupere.

Soluțiile de stocare Pure Storage oferă multe alte avantaje suplimentare.

Pure oferă o disponibilitate și o durată de funcționare lider în industrie pentru toate sarcinile de lucru, inclusiv 99,9999% dovedit cu FlashArray // X măsurat în matricele implementate. Upgrade-urile realizate fără întreruperi prin tehnologia Evergreen ™ elimină perturbările pe care utilizatorii le experimentează altfel la upgrade-urile tradiționale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite