Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ECOFISH, un Orizont pentru acvacultură durabilă și ecologică în Marea Neagră

12 Februarie 2021




Concluziile pot fi consultate în documentele de proiect, precum „Analiza fezabilității economice a acvaponiei”. Între timp, modelul acvaponic al proiectului a fost diseminat la scară largă în rândul piscicultorilor din regiune, precum și în rândul comunităților locale în care există potențial pentru producția de pești, raci și creveți.

Viitorul pisciculturii
Consorțiul proiectului ECOFISH intenționează să continue să dezvolte această activitate. Cercetările viitoare vor include un studiu aprofundat al sistemelor cu recirculare, pentru a mări și mai mult eficiența producției. Această activitate este foarte bine aliniată la Declarația ministerială de la Sofia din 2018, prin care țările din regiunea Mării Negre erau invitate să sporească sustenabilitatea pescuitului și a acvaculturii.

„Echipa de cercetare care a participat la acest proiect pregătește în prezent planuri de afaceri mai detaliate pentru viitoare ferme piscicole acvaponice din regiunea sud-estică a României”, menționează Turek-Rahoveanu. „Avem încredere că această inovație va aduce beneficii economice și de mediu regiunii.

Ceea ce așteaptă cu un real interes echipa de proiect este înființarea primelor ferme piscicole acvaponice în România. „Proiectul nostru va fi avut un rol în acest demers prin sprijinul și consultanța pe care au reușit să le acorde echipele noastre de cercetare”, concluzionează coordonatorul proiectului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite