Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Peste 8.000 de locuri bugetate, oferta Universității din București pentru candidații la admiterea 2022

04 Iulie 2022



Viitorii studenți, invitați să îi cunoască pe Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, Supereroii UNIBUC

Cu peste 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs, Universitatea din București își așteaptă până pe 30 iulie candidații la sesiunea de vară a admiterii 2022. Acestora le vor fi alături, pe parcursul studenției, Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, Supereroii UNIBUC.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie 2022, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2022. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților. De asemenea, menționăm că înscrierile pentru Facultatea de Matematică și Informatică a UB, care au debutat pe 23 iunie 2022, se vor încheia marți, 5 iulie 2022.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.250 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 132 sunt destinate absolvenților de liceu situate în mediul rural și alte 110 locuri sunt alocate candidaților de etnie romă. Candidații proveniți din sistemul de protecție socială pot aplica pe cele 11 locuri la licență destinate lor, în timp ce persoanele cu cerințe educaționale speciale pot candida pe cele 9 locuri dedicate acestora. Menționăm că alte 50 de locuri sunt alocate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de Universitatea din București.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Programe noi de licență și de master, precum și un nou domeniu de studii universitare de doctorat- noutățile admiterii 2022 la Universitatea din București


Pentru admiterea din 2022 – sesiunile iulie și septembrie – Universitatea din București propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală și la provocările viitorului. Este vorba despre programele de licență Psihologie - Științe cognitive (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focșani, în sesiunea de toamnă) și Robotică (program comun al Facultății de Fizică și al Facultății de Matematică și Informatică, în sesiunea de toamnă), precum și de programele de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoții și Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației).

Nu în ultimul rând, Școala Doctorală de Sociologie a Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistență socială acreditat în România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite