Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutie SAP pentru utilitati

24 Decembrie 2006



Implementarea unui sistem informatic integrat intr-o companie de utilitati publice presupune luarea in considerare atat a unor consideratii generale potrivite pentru orice gen de companie, cat si a unor elemente specifice activitatilor ce se desfasoara in acest domeniu de activitate.


Vom trece peste consideratiile generale pentru ca ele, de regula sunt cunoscute si acceptate. Problemele intervin in masura in care se pot identifica specificitatile companiilor de utilitati prin prisma informatizarii acestora si consecintele care decurg de aici.


Un prim aspect care trebuie avut in vedere este incarcatura de responsabilitate sociala care trebuie sa caracterizeze o companie de utilitati. Acest lucru inseamna ca o companie de utilitati trebuie sa raspunda prompt si operativ la orice solicitare sau sa intervina de urgenta si cu minimum de pierderi la orice avarie din sistem. In plus, fiind vorba de banii cetateanului, gestiunea economico-financiara a companiei trebuie sa asigure preturi accesibile la o calitate cat mai ridicata a serviciilor. Cu alte cuvinte, prin natura activitatii sale, o companie de utilitati lucrand cu o masa semnificativa de oameni intr-un domeniu vital pentru trebuintele de zi cu zi ale acestora, constituie un element uneori esential in ecuatia calitatii vietii cotidiene a clientilor sai. Consecintele imediate ale acestor cerinte se concretizeaza in investitii majore pentru achizitionarea unor tehnologii eficiente si compatibile cu normele ecologice, precum si implementarea unui sistem de mangement performant, capabil sa administreze eficient resursele existente.


Un al doilea aspect specific care trebuie avut in vedere il reprezinta factorul de dezvoltare accelerata al acestui domeniu, dinamica spectaculoasa a companiilor de profil in conditiile integrarii Romaniei in Europa. Pe de o parte, trecerea de la sistemul de relatii contractuale colective la cele individuale, pe de alta parte largirea arealului acoperit si a gamei de oferte de servicii confera o amploare si complexitate din ce in ce mai mare activitatii acestor companii.


Pentru companiile de utilitati publice sistemul informatic integrat trebuie evaluat atat ca o investitie pe termen lung, cat si ca o conditie pentru valorificarea superioara a tuturor celorlalte investitii realizate. Acest lucru impune ideea ca el trebuie sa fie complex, eficace si specializat, la nivelul exigentelor specifice lucrului cu publicul, iar pe de alta parte trebuie sa confere siguranta si fiabilitate pe masura valorilor mijloacelor de productie gestionate si importantei sociale a serviciilor prestate.


25 de ani de experienta


Computer Sharing Bucuresti ofera companiilor romanesti de utilitati cea mai performanta solutie de gestiune dedicata acestei industrii: sistemul informatic integrat SAP pentru utilitati.


Solutia dedicata SAP for Utilities are la baza solutia ERP de la SAP si ofera o serie completa de functionalitati specifice pentru utilitati, odata cu cele mai bune practici de afaceri pentru companiile din aceasta industrie.


SAP for Utilities combina cei peste 25 ani de experienta pe care SAP ii are in sectorul utilitatilor cu tehnologia de ultima generatie. SAP a dezvoltat si implementat solutii specifice utilitatilor inca de la sfarsitul anului 1980. Mai mult de 950 de companii din peste 70 de tari au ales SAP pentru a-si gestiona activitatea – un numar pe care nici un alt furnizor de aplicatii pentru utilitati nu il poate atinge.


Facturarea, functionalitatea centrala



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite