Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistemul de Management al Producției – Astra Vagoane Călători Arad

28 Iunie 2004




Oracle Work in Process sistem complet de management al producþiei. La Astra Vagoane Arad se utilizeazã un mod mixt de urmãrire a producþiei combinând elemente de producþie discretã cu producþie pe proiecte. Interogãrile ºi rapoartele oferã o imagine completã a tranzacþiilor, materialelor, resurselor, costurilor, activitãþilor ºi planificãrii producþiei.


Master Scheduling/Material
Requirement Planning (Planificarea producþiei)


Planificarea activitãþii privind prognozele de vânzari, comenzile ferme de vânzãri, planificarea cererii ºi a ofertei, planificarea pânã în detaliu a producþiei, planificarea necesarului de materiale funcþie de criteriile dorite, stadiul realizãrii indicatorilor, se obþin cu ajutorul funcþionalitãþilor Oracle.


Capacity Requirements Planning (Planificarea capacitãþii)


O bunã analizã privind capacitãþile de producþie pe baza planurilor de producþie s-a obþinut prin preluarea datelor din mai multe module (în special, din modulul de liste de materiale ºi trasee tehnologice–BOM);


Cost Management (Costuri Producþie)


Configurarea costurilor articolelor pe baza tipurilor de cost definite, a listelor de materiale, a traseelor tehnologice, a elementelor ºi sub-elementelor de cost, definirea tipurilor de cost ºi a metodelor de costare, definirea structurii costului, elemente ºi sub-elemente: materiale, resurse, prelucrãri externe, regii de materiale, regii ataºate resurselor a fost o activitate deosebit de importantã în cadrul derulãrii proiectului.


Quality Assurance (Asigurarea calitãþii)


În construcþii vagoane asigurarea ºi controlul calitãþii proceselor desfãºurate ºi produselor obþinute în conformitate cu sistemul de management al calitãþii implementat în societate sunt activitãþi deosebit de importante. Gestionarea acestor module cu un sistem de calitate modern a adus siguranþã în luarea deciziilor de management pe aceastã linie.


Implementarea s-a fãcut modular, în douã faze:

  • Faza 1: Sistemele de Management al Resurselor Umane ºi Management al Transporturilor – produse RomSoft dezvoltate în tehnologii Oracle, Produse Oracle: Financials, Inventory, Purchasing ºi Order Management;

  • Faza 2: Implementarea modulelor Oracle pentru producþie ºi analizã financiarã: Oracle Discrete Manufacturing ºi Oracle Financial Analyzer.



    Parerea ta conteaza:

    (0/5, 0 voturi)

    Lasa un comentariu



    trimite