Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Este Cosmote Romania performerul primului trimestru din 2007?

10 August 2007



Cosmote Romania a prezentat, alaturi de ceilalti operatori, rezultatele primului trimestru al acestui an, rezultate care la prima vedere sunt deosebite. Cosmote Romania este surpriza primul trimestru prin cateva performante notabile – a atras circa 56% din cresterea numarului de SIMuri vandute in primul trimestru, fiind pentru prima data in ultimii 10 ani cand un operator, altul decat Vodafone Romania sau Orange Romania, este lider trimestrial. Cosmote a mai reusit un record - un milion de noi utilizatori atrasi in circa 4 luni. Sa fie oare Cosmote Romania performerul telefoniei mobile din Romania inceputului de an 2007?



Cosmote Romania – crestere puternica a SIM-urilor vandute


Numarul SIMurilor vandute de Cosmote in primul trimestru a crescut cu 633,420 (circa 56% din cresterea pietei!), din care numai 12% sunt abonamente, ajungand la 1.859.023 SIM-uri vandute la 31 martie 2007, sau 10% din cele circa 18,6 milioane SIM-uri vandute in Romania.
Conform companiei, aproape 50% din noii clienti au fost adusi de Germanos, retailerul achizitionat anul trecut de Cosmote, compania mama. Cosmote Romania a avut cea mai importanta evolutie a numarului de clienti din cadrul grupului Cosmote, contribuind cu peste 60% din numarul total de noi utilizatori atrasi de grup in primul trimestru. Sa amintim ca Romania este cea mai mare piata ca populatie, in care operatorul de telefonie mobila grec Cosmote este prezent, piata care inca mai creste.






Cosmote Romania lider de piata in trimestrul I 2007 dupa SIMurile vandute


Analizand numai primul trimestru din 2007, observam o crestere de circa 1,1 milioane SIMuri vandute, din care Cosmote contribuie cu 0,633 milioane, adica circa 56%. Acesta este un record. Este pentru prima data, in ultimii 10 ani, de la lansarea operatorilor GSM900 (MobiFon/Vodafone Romania si Mobil Rom/Orange Romania), cand un operator, altul decat acestia, este lider trimestrial si atrage mai mult de jumatate din cresterea pietei. Sa mai amintim ca operatorul Cosmote Romania anunta in aprilie 2007 atingerea pragului de doua milioane de utilizatori, adaugand un milion de noi clienti in circa patru luni, de asemenea record pentru telefonia mobila din Romania.



Structura SIMurilor vandute - motiv de ingrijorare



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite