Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Început de an dificil pentru telecomunicaţii

26 Februarie 2009




În ceea ce priveşte telefonia fixă, faţă de ultima raportare a datelor statistice privind portabilitatea numerelor, numărul operatorilor care au primit cereri şi au efectuat portări în reţelele proprii a crescut semnificativ. Astfel, cele 5.291 de numere de telefonie fixă au fost portate către următorii operatori: Atlas Telecom – 2, Dial Telecom – 243, Euroweb – 7, GTS – 73, Ines Group – 7, Iristel – 10, Media Sat – 3, Newcomm – 10, Orange – 103, RCS&RDS – 1.059, Romtelecom – 327, Telcor – 10, Telemobil – 66, UPC – 1.892 şi Vodafone – 1.479.


Numărul maxim de portări permise fiecărui operator a fost majorat progresiv în funcţie de numărul de solicitări care au fost înregistrate, ajungând în prezent la 500 de portări pe zi pentru fiecare operator.


Utilizatorii care apelează un număr care a fost iniţial în aceeaşi reţea şi apoi a fost portat vor auzi, după iniţierea apelului, dar înainte ca cel apelat să răspundă, un ton distinctiv care semnalează portarea. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a decide dacă doresc să renunţe la apelul respectiv şi să se informeze suplimentar. Ei pot afla în ce reţea este un număr de telefon din mai multe surse: de la operatorul de telefonie, prin intermediul serviciului de relaţii cu clienţii sau accesând www.portabilitate.ro şi folosind aplicaţia destinată localizării numerelor portate.


Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie, care permite abonaţilor să păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixă, mobilă şi numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil).


Pe pagina web www.portabilitate.ro, utilizatorii pot afla informaţii despre portabilitate, ce trebuie să facă pentru a-şi porta numărul şi unde au la dispoziţie un motor de căutare pentru a afla dacă un număr este portat şi în ce reţea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite