Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

CJ Constanţa pregăteşte un ac pentru cojocul inundaţiilor

23 Martie 2009




Ce vor face analiştii SIGRIT?


Analiştii din Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa vor trebui să genereze analizele necesare paginii de internet destinate publicului şi mass-media şi să le facă disponibile din site-ul existent al Consiliului Judeţean Constanţa. Această pagină de internet va include informaţii de tip hartă web.


În situaţiile de rutină (pregătire pentru intervenţie şi prevenire), generează (pe baza datelor disponibile şi a responsabilităţilor din sistem) hărţi de risc, în special cu zone expuse la riscul inundaţiilor, corelate cu informaţii privind cantitatea şi dispunerea resurselor logistice de intervenţie, istoricul inundaţiilor etc.


În situaţii de normalitate, actualizează şi agregă datele provenite de la instituţiile participante în consorţiu, generează hărţile necesare deciziilor operative, cu informaţii de tipul poziţiei forţelor de intervenţie, zonelor şi localităţilor afectate de inundaţii, sectoarelor de drum cu potenţial de inundare, traseelor de evacuare etc., cu posibilitatea de a rula scenarii de intervenţie pentru a alege cele mai bune opţiuni prin care se evită pierderea de vieţi omeneşti şi materiale şi pentru a estima timpul de intervenţie, suprafeţele inundate, numărul de persoane afectate, volumul pagubelor etc. În cazul situaţiilor de urgenţă, datele culese în teren vor ajunge automat la dispeceratele instituţiilor unde vor fi rulate analizele predefinite sau se vor defini analize suplimentare, care vor permite luarea de decizii informate într-un timp mult mai scurt faţă de situaţia din prezent.


Ce vor face utilizatorii obişnuiţi SIGRIT?

În situaţii de normalitate (rutină), generează (potrivit fluxurilor de lucru specifice compartimentelor de specialitate corespunzătoare fiecărei instituţii cuprinse în proiect) date pentru completarea hărţilor de risc, în special cu zone expuse la riscul inundaţiilor, coroborate cu informaţii privind cantitatea şi dispunerea resurselor logistice de intervenţie, istoricul inundaţiilor etc. În situaţii de urgenţă sau dezastru, generează date în sistem prin activităţi de teren pe zonele afectate, consultă rezultatele scenariilor de analiză, generate de analişti şi datele generale din sistem.


Pentru moment, acest proiect vizează doar inundaţiile, însă soluţia poate fi extinsă pentru toate tipurile de riscuri – cutremur, incendiu, poluare accidentală etc. şi permite asocierea şi a altor parteneri ale căror informaţii sunt valoroase pentru decizii.




Sevil Sumanariu, director executiv, Direcţia de Informatizare şi
Cooperare la Marea Neagră, Consiliul Judeţean Constanţa


Instituţiile unde va fi implementat sistemul:

• Consiliul Judeţean Constanţa, în compartimentele:
- Dispecerat – organizat la nivelul Compartimentului GIS – Arhitect Şef
- Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă – organizat la nivelul factorilor de conducere ai Consiliului Judeţean Constanţa – COSU
• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa – IJSU, în compartimentele:
- Dispecerat
- Puncte Operative Avansate – POA (3 puncte mobile)
- Subunităţi (10 puncte mobile)
- Grupuri de Intervenţie – GI (3 grupuri mobile)
• Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa – RAJDP
• Regia Autonomă Judeţeană de Apă SA Constanţa – RAJA
• Municipalitatea Dobrich din Bulgaria


Intergraph sărbătoreşte 40 de ani

Corporaţia Intergraph, liderul global în dezvoltarea şi furnizarea de sisteme geospaţiale şi de proiectare industrială, aniversează anul acesta 40 de ani de novaţie tehnologică şi excelenţă pe piaţa geospaţială. Astăzi, instituţii şi administraţii publice din ai mult de 60 de ţări se bazează pe sistemele industriale specializate ale Intergraph, concepute să organizeze în timp real cantităţi vaste de date, în reprezentări vizuale uşor de urmărit.


Sistemele Intergraph oferă clienţilor posibilitatea de a construi şi opera mai eficient platforme industriale şi nave, de a crea hărţi inteligente şi de a proteja oameni şi infrastructuri de maximă importanţă în întreaga lume. Soluţiile de siguranţă şi securitate publică ale Intergraph protejează unul din 12 oameni de pe planetă, în timp ce proiectarea procedurilor şi sistemele de design 3D pentru platforme industriale şi nave sunt pe locul întâi în lume. Soluţiile pentru utilităţi şi pentru reţelele de comunicare eficientizează operaţiunile Smart Grid, în timp ce alte soluţii permit dezvoltarea unor sisteme de operare a navelor şi a aeronavelor mai durabile şi mai puţin costisitoare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite