Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC, the only EMC TEAM

01 Iunie 2009



Fondată în 1979 ca o simplă companie producătoare de memorii, EMC a avut o evoluţie spectaculoasă pe piaţa produselor de stocare şi management al informaţiilor, ajungând astăzi unul dintre cele mai cunoscute branduri ale industriei ITC. În 30 de ani, EMC s-a extins permanent, inclusiv în România, unde compania are un birou de reprezentare şi o echipă de 10 oameni. Vă invităm să descoperiţi povestea lor în rândurile ce urmează.






















Cristian Şerban, Country Manager EMC România


Horia Constantinescu, Technology Consultant Team Lead


Alexandru Lăzărescu, System Engineer


Adrian Iov, Enterprise Account Manager


Răzvan Stoica, Commercial Account Manager


Dumitru Tărăianu, Technology Consultant


Cătălin Iordan, Technology Consultant


Ionuţ Lungu, Technology Consultant




Anul acesta vom sărbători a 30-a aniversare a noastră ca şi companie, ceea ce ne face cea mai longevivă companie în domeniul managementului informaţiei! Cum am ajuns aici? Reţeta e simplă: inovaţie continuă şi investiţii în nume de marcă din domenii conexe stocării informaţiei. Am pornit la drum pe o nişă clară, stocarea datelor, şi am bătătorit atât de bine calea, încât linia noastră de produse de stocare enterprise, Symmetrix, a devenit standardul de facto pentru orice companie pentru care salvarea informaţiei reprezintă un imperativ pentru a rămâne în business. Dar, la un moment dat, lumea a părut brusc a nu se mai învârti doar în jurul Symmetrix-ului, aşa că am început să căutăm veriga lipsă... and we are still counting them! În ultimii 7 ani, EMC şi-a construit pas cu pas eşafodajul oferirii unei platforme complete de management al informaţiei, prin achiziţii de nume mari de companii din domeniul informaţional. Uneori, aceste achiziţii au părut a fi total disparate de direcţia strategică a EMC-ului. Am dovedit însă că întotdeauna ne-am păstrat focusul asupra informaţiei şi că toate aceste achiziţii de marcă n-au făcut decât să completeze puzzle-ul de soluţii pe care EMC avea să-l ofere către piaţă rapid, complet integrat şi centrat pe managementul informaţiei de-a lungul întregii sale vieţi. Am început cu achiziţii strategice în domeniul stocării datelor, care ne-au permis să ne lărgim aria de echipamente de stocare, adăugând vărfului de lance Symmetrix echipamentele Clariion pentru gama mid-range, şi echipamente IP pentru o mai mare flexibilitate. Încă surprinzător pentru unii, am intrat chiar şi în piaţa de consumer şi SOHO, prin cea mai recentă achiziţie din această zonă, Iomega. După ce-am pus pilonul de bază, alte întrebări existenţiale referitoare la cum am putea proteja mai bine datele au început să ne macine:


Dacă datele sunt stocate, cum le protejăm de dezastre majore? Şi am dezvoltat soluţii complete de replicare a datelor, disaster recovery şi business continuity. În prezent, suntem singurul vendor care permite migrarea şi replicarea datelor de pe orice platformă de stocare HW pe orice platformă HW. Am integrat pe lângă soluţiile propri, tehnologii achiziţionate de bare metal recovery (HomeBase), replicare peste IP la orice distanţă (Kashya) şi multe altele.


Cum reuşim să gestionăm şi optimizăm noianul de informaţie avută? Şi am găsit rapid răspunsuri în piaţă. Achiziţia SMARTS a pus bazele diviziei de Resource Management, în prezent Smarts reprezentând platforma numărul unu de fault management şi route cause analysis al infrastructurilor enterprise, în special în medii Cisco. Între timp, divizia a crescut prin alte achiziţii care ne permit să oferim clienţilor capabilităţi de service desk, metrici SLA, definirea de catalog de servicii etc. Cea mai de rezonanţă achiziţie făcută de EMC este indiscutabil VMware. Amploarea pe care o iau soluţiile de virtualizare, din raţiuni pur economice de reducere a costurilor, dar şi de performanţă, se reflectă în proporţie de 81% şi în asset-urile EMC. EMC a decis să lase compania VMware independentă, având în vedere canalele largi de distribuţie incluzând competiţia noastră directă.


Le protejăm de dezastru, dar cine ne garantează integritatea lor? Un prim răspuns la întrebare l-a adus achiziţia Legato, lider în domeniul soluţiilor de backup. În prezent ne mândrim cu o soluţie robustă, care funcţionează în orice mediu de lucru, în topologii distribuite, şi integrează în mod unic capabilităţi de deduplicare a datelor, backup pe disc, backup pentru medii VMware. Tot prin achiziţii, am dezvoltat cea mai performantă platformă de arhivare a datelor, Centera, care a devenit standard în domeniul arhivării pentru complianţă. Achiziţia majoră (din punct de vedere financiar) în acest segment a reprezentat-o RSA, lider în domeniul securităţii datelor. În prezent, toate echipamentele EMC au integrate tehnologiile RSA, permiţând logarea cu token-uri şi având platformă de audit trail integrată.


Dacă datele există, cum putem să le consolidăm şi să extragem mai multă valoare din sistemele disparate existente? Cu siguranţă achiziţiile cele mai inspirate ale EMC au fost cele în domeniul content management/ business process management. Preluarea Documentum ne-a transformat în liderul pieţei de soluţii de content management pentru medii enterprise. Integrarea cu Captiva (soluţii de input management), Doc Siences (output management), ProActivity (BPM) şi multe altele, ne-a transformat rapid, din jucător în zona de servicii şi platforme, în consultant pentru definirea de direcţii strategice ale clienţilor noştri.

Şi totuşi, ce este ONE EMC?

A da... şi să nu uităm esenţialul... acum că aţi avut răbdare şi aţi citit articolul până la capăt, meritaţi să aflati răspunsul! ONE EMC pare un slogan de marketing, dar este mult mai mult de-atât. Este platforma noastră program, motivul pentru care noi ne aflăm aici: lucrăm pentru o companie vizionară, care a reuşit o performanţă încă neegalată în piaţa achiziţiilor de IT, aceea de a-şi unifica şi integra exemplar gama largă de produse, soluţii şi inteligenţă umană achiziţionate de-a lungul timpului, făcând să funcţionăm ca o singură maşină de stocat, procesat, securizat informaţie critică. O companie în care o singură voce primează şi este cea a clientului. O companie în care nu vorbim despre competiţie, pentru că nu-i aşa... suntem unici!



Ce înseamnă EMC?

Înfiinţată în 1979, EMC a cunoscut 30 de ani de extindere permanentă bazată pe investiţii substanţiale (1,2 miliarde USD în 2008, spre exemplu) în cercetare, dar şi pe o politică agresivă dar inteligentă de achiziţii. Politica de achiziţii a EMC a diferit într-o mare măsură de cea a altor corporaţii americane active în ITC, fiind orientată cu precădere către tehnologii relativ nişate, dar foarte performante şi mai puţin către marketshare. Din această cauză, sumele puse în joc au fost mai mici însă companiile preluate au fost printre cele mai importante.


Cele mai importante achiziţii din istoria EMC

1993 Epoch Systems; Magna Computer Corporation
1994 Array Technology; Copernique
1995 McData Corporation
1999 Data General; Softworks
2000 CrosStor
2001 FilePool/Centera; McData Corporation
2002 Prisa Networks
2003 Astrum Legato Systems Documentum VM ware
2004 Dantz Development; Allocity; System Management Arts(SMARTS)
2005 Maranti Networks Rainfinity; Captiva
2006 Acxiom Grid Computing; Internosis; Authentica; Kashya; Interlink Group; ProActivity; nLayers; RSA Security; Neartek; Network Intelligence, Infoscape, Avamar
2007 Valyd; Verid; Geniant; X-Hive Corporation; Tablus; BusinessEdge; Berkeley Data Systems; Mozy; Voyence; Document Sciences
2008 Pi Corporation; Infra Corporation; Conchango; Iomega
2009 Source Labs (parţial)


Chiar dacă nu au fost cele mai mari achiziţii din piaţă, pentru aceste companii EMC a plătit sume importante: 1,3 miliarde USD pentru Legato, 1,7 miliarde pentru Documentum, 260 milioane pentru SMARTS etc. În mod curent, EMC este una dintre companiile cu cel mai bun cash-flow din întreaga industrie de profil. Pentru 2008, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 14,88 miliarde USD şi un profit net (GAAP) de 1,35 miliarde USD. Cu o creştere anuală de 12%, EMC intră în cel de al şaselea an consecutiv în care înregistrează o creştere de două cifre.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite