Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Dell mizează pe standardele deschise

26 Martie 2010



Într-o perioadă în care firmele concurente aduc pe piață din ce în ce mai multe produse patentate, Dell a anunţat soluţii deschise, bazate pe standarde care permit clienţilor companii de toate dimensiunile să integreze noi tehnologii fără a sacrifica performanţa sau investiţiile IT existente. Noile soluţii şi servicii flexibile permit utilizatorilor să valorifice “era virtuală” a industriei de tehnologie şi să atingă noi niveluri de eficienţă, având ca scop reducerea costurilor asociate managementului de date cu până la 50% şi includerea în bugete a investiţiilor strategice necesare în acest moment.


Mai mult decât oricând, consumatorii se confruntă cu două puncte nevralgice – stocarea şi sortarea unui volum imens de date, precum şi gestionarea şi operarea infrastructurii şi aplicaţiilor necesare pentru derularea afacerilor. Dell a anunţat astăzi lansarea unor soluţii create special pentru a soluţiona aceste probleme printr-o abordare inovatoare, completă, care bazată pe valorile tehnologice noi şi existente, precum achiziţiile Perot Systems şi KACE, alături de ecosistemul de parteneri Dell, lideri în industrie. Dell va livra aceste soluţii clienţilor săi în modul în care aceştia doresc – în configuraţii business-ready sau prin cloud ca serviciu.


Există o nevoie reală pentru noua abordare Dell, având în vedere expolozia de date cu care se confruntă în prezent companiile. Potrivit IDC, la cei aproape 500 de exabiţi – sau 500 de miliarde GB – “Universul digital”, daca ar fi transformat în pagini de text şi structurat în cărţi, ar ajunge până pe Pluto şi înapoi de zece ori. IDC estimează că Universul digital se va dubla la fiecare 18 luni.


Produse & soluţii pentru era virtuală:


Dell a anunţat soluţii de management inteligent al datelor bazate pe expertiza de top a companiei în domeniul soluţiilor de stocare hardware şi software şi al serviciilor de gestionare a datelor, pentru a ajuta consumatorii - care se confruntă cu provocări fără precedent legate de stocarea şi gestionarea datelor – să transforme informaţia într-o resursă strategică. Soluţiile Dell includ:
- Soluţii Object Storage de ultimă generaţie – Noua platformă Dell DX Object Storage va utiliza o arhitectură auto-gestionată care permite consumatorilor să acceseze, să stocheze şi să distribuie miliarde de fişiere sau alte tipuri de conţinut digital, da la arhivare pănă la cloud.
- Deduplicare – Noile soluţii Dell pentru deduplicare includ sistemele Dell/EMC DD Series şi PowerVault DL2100. Dell oferă servicii de consultanţă privind deduplicarea care ajută consumatorii să profite la maxim de aceste tehnologii.
- Stocare unificată – Dell a introdus Dell|EMC NS Series, o platformă eficientă pentru consolidarea unei varietăţi largi de medii şi aplicaţii.
- Consultanţă privind arhivarea datelor – Serviciile Dell reduc costurile şi complexitatea asociate unui management de date ineficient şi sprijină consumatorii în alinierea eficientă a soluţiilor de stocare cu cerinţele de afaceri. Spitalele din întreaga lume se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce priveşte stocarea datelor, datorită unei explozii de date digitale în sistemul de sănătate, determinate de soluţiile software EMR (Electronic Medical Records), sistemele PACS (Picture Archiving Communicatopn System), patologia şi genomica digitală şi cerinţele de reglementare ce stabilesc gestionarea şi arhivarea datelor.


O abordare comprehensivă a operaţiilor IT, de la centrul de date la cloud – Arhitectura Dell Enterprise eficientă utilizează virtualizarea, configurarea aplicaţiilor şi automatizarea pentru a sprijini clienţii în reducerea costurilor operaţionale prin oferirea unei platforme flexibile pentru livrarea serviciilor de afaceri.


Serviciile Dell pentru infrastructura cloud se bazează pe expertiza Dell ca lider în domeniul infrastructurii cloud şi pe ani de experienţă şi colaborare cu consumatorii în calitate de partener în zona infrastructurii al celor mai importanţi furnizori de servicii cloud din lume şi celor mai extinse medii hyperscale. Dell oferă noi game de soluţii, servicii şi hardware integrate, care simplifică implementarea şi gestionarea mediilor de calcul:
- Noi soluţii: pachete de soluţii cloud testate şi compatibile, constând în hardware, software şi servicii, care permit consumatorilor să beneficieze rapid de medii cloud computing eficiente, uşor de implemetat şi de gestionat.
- Noi Parteneri Certificaţi: oferte certificate, însoţite de planuri detaliate, de la importanţi furnizori independenţi de software (ISV) care ajută consumatorii să implementeze soluţii de cloud computing pentru infrastructură şi date1.
- Noi servicii: servicii de consultanţă, implementare şi suport care ajută consumatorii să planifice, să implementeze şi să gestioneze soluţii de cloud computing2.
- Noi sisteme: serverele Dell PowerEdge C-Series sunt concepute pentru medii hyperscale şi create special pentru cloud computing, HPC, Web 2.0 şi medii de gaming, cu capabilităţi ce oferă putere de calcul de înaltă densitate cu consum energetic redus şi costuri operaţionale scăzute3.


Săptămâna trecută Dell a anunţat lansarea a nouă servere Dell PowerEdge blade, rack şi tower actualizate cu noile procesoare Intel Xeon 5600 “Westmere-EP”. Cu aceste sisteme consumatorii pot obţine o performanţă la nivel de sistem cu până la 69% mai ridicată4 şi o creştere a eficienţei energetice cu până la 47%5, comparativ cu servere Dell PowerEdge cu procesoare Xeon 5500. Dell va introduce, de asemenea, noi soluţii PowerEdge, de înaltă performanţă şi densitate, bazate pe procesoare Intel “Nehalem EX”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite