Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

SAP: rezultate peste așteptări, focus pe cloud și soluții on-demand

03 Mai 2010



Producătorul german de software business SAP a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2010, cifrele fiind peste așteptările analiștilor. Încasările companiei au crescut cu 12 procente, iar profitul aproape că s-a dublat comparat cu aceeași perioadă a anului anterior. Co-CEO al SAP, Bill McDermott a declarat presei de specialitate că SAP se va concentra pe ofertele cloud computing și soluțiile software on-demand pentru a obține rezultate și mai bune. Rezultatele bune vin după o perioadă dificilă pentru SAP, încheiată cu plecarea lui Leo Apotheker din funcția de CEO și numirea lui Bill McDermott și Jim Snabe ca directori executivi.


Jim Snabe a prezentat strategia de produse SAP și a apreciat că unul dintre obiectivele centrale este relansarea inovației. El a spus de asemenea că SAP vrea să își păstreze supremația pe aplicații software business pentru desktop, dar în același timp vrea să se orienteze spre Software as a Service (SaaS). Compania germană urmează să lanseze suita de aplicații Business ByDesign, care va fi accesibilă on-demand.


Noutatea sezonului o constituie strategia SAP pentru mobilitate, compania lansând oficial și soluțiile CRM și Workflow management accesibile pe echipamente mobile, care au fost realizate în parteneriat cu Sybase pe Unwired Platform. Astfel, SAP plănuiește să depășească Oracle și Salesforce în oferirea de soluții interactive și acces mobil pe terminale Blackberry, iPhone, Nokia sau telefoanele mobile Android.


Business ByDesign urmează să fie lansată ofiical la jumămatea anului. Jim Snabe a subliniat faptul că nu este o soluție care imită alte aplicații din domeniu, ci unelte complet noi, accesibile on-demand. Soluțiile cloud computing și SaaS sunt tot mai adoptate de furnizorii de aplicații business, fie că vorbim de Microsoft, care s-a concentrat pe zona de cloud, sau Salesforce, care a anunțat recent o colaborare cu VMWare pentru virtualizare. Bill McDermott a promis că reuniunea anuală Sapphire va fi marcată de acest focus pe cloud, soluții on-demand, SaaS.


Conferința Sapphire ale loc anul acesta în perioada 17-19 mai la Frankfurt.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite