Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Companiile adoptă iPad ca unealtă mobilă

09 Iulie 2010



Studiile recente arată că TotalSoft a avut dreptate când a lansat o aplicație business pentru iPad. Companiile folosesc din ce în ce mai mult tablet-ul Apple pe post de unealtă business: pentru prezentări, pentru accesarea informațiilor companiei sau pentru muncă atunci când sunt pe teren. Oficialii băncii de investiții Wells Fargo au povestit că au testat iPhone timp de 2 ani pînă să accepte folosirea lui de către angajați, dar de la lansarea iPad, tablet-ul a devenit instant parte din uneltele de muncă ale angajaților băncii.


Conform Bloomberg, cel mai mare producător de software business, SAP a adoptat iPad pentru angajați, iar decizii similare au fost anunțate de Mecedes-Benz sau Tellabs. Cel mai mult iPad este folosit de oamenii de vânzări, cei care notează comenzile și detaliile dorite de clienți, dar și de angajații de marketing, care țin prezentări și au întâlniri cu partenerii și clienții.
iPad pentru business
Apple a promovat iPad ca un device pentru divertisment, multimedia, filme și jocuri. Totuși, analiștii au spus de la început că are destule funcții pentru a înlocui netbook-urile în companii. De la lansarea în aprilie, Apple a vândut 3 milioane de tablet-uri și este clar că nu doar spre consumatori. Un studiu estimează de asemenea că 40% dintre telefoanele iPhone sunt cele comandate de companii. Dacă rata se păstrează și la iPad, circa 1,2 milioane de echipamente sunt acum în companii.


Probabil din aceeași cauză tot mai multe firme, precum a făcut și Cisco cu al să Cius, dar și cei din IT, Hewlett Packard, Dell, Acer sau Asus pregătesc lansarea de echipamente tip tablet. De altfel Microsoft promovează conceptul de tablet din 2000, dar echipamentele nu au avut de-a lungul timpului un succes comercial. A fost nevoie de Apple pentru ca acest lucru să se întâmple.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Cucu Cititorul
Ce se intampla la ei nu se intampla si la noi , sic!
10 Iulie 2010, 12:19:44