Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Chemarea la Naţională a Cercetătorilor Romāni din Diaspora

21 Septembrie 2010



Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Academia Romană, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării şi Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează în perioada 21- 24 septembrie, la Bucureşti, cea de-a doua ediţie a conferinţei "Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România".

Conferinţa "Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România" continuă seria întâlnirilor dintre comunitatea ştiinţifică românească din ţară şi cea de peste hotare începută în anul 2008 (v. foto).

Organizată sub sloganul "Chemarea la Naţională a Cercetătorilor Români din Diaspora" conferinţa din acest an va reuni peste 700 de participanţi, dintre care peste 200 din diaspora.



Evenimentul se va desfăşura pe durata a trei zile iar deschiderea va fi făcută în seara zilei de 21 septembrie, la Camera de Comerţ şi Industrie a României.
Primele două zile, 22 şi 23 septembrie, vor fi dedicate Workshop-urilor Exploratorii. Acestea vor fi organizate pe 23 de domenii de competenţă şi în zone de deschidere în care există potenţial şi expertiza românească precum chimia, fizica, matematica, ingineria, ştiinţele socio-umane şi economice, biologia, ştiinţa mediului, medicina, biotehnologii, arta şi arhitectura.

Workshopurile exploratorii se vor desfăşura în 23 de locaţii în Bucureşti şi împrejurimi, între care Banca Naţională a României , Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Centrul Internaţional de Biodinamică, Facultatea de Arhitectură, Colegiul Noua Europa, Biblioteca Academiei Române, Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Medicină şi vor aborda următoarele teme:

1. "Cercetare academică în ştiinţele sociale : stări actuale, tendinţe, implicaţii pentru societatea românească, prospectarea unor proiecte de cooperare"
2. "Nano Sisteme Dinamice: de la Concepte la Aplicaţii Senzoristice"
3. "Fizica Nucleara şi Fizica Particulelor Elementare la Frontiera Cunoaşterii"
4. "Teme Actuale de Cercetare în Matematici Aplicate"
5. "Laseri de mare putere"
6. "Tendinţe şi Emergente în Biologia Celulelor Stem şi Cercetarea Embriologica"
7. "Arhitectura şi oraşul în România după 1989"
8. "Tendinţe în genomică şi proteomică biomedicală"
9. "Jurnalism ştiinţific şi comunicare"
10. "Materiale multifuncţionale micro şi nanostructurate: de la cercetare la aplicaţii"
11. "Provocări ştiinţifice ale energiei de mâine"
12. "Noi perspective de investigare a creierului"
13. "Roboterapie, Tehnologii Virtuale şi Informatice: Implicaţii şi Aplicaţii în Ştiinţele Cognitive Clinice"
14. "Electronica, Telecomunicaţiile şi Tehnologia Informaţiei în lume şi în ţară"
15. "Medicina moleculara - Generaţia următoare"
16. "Spaţiu - tehnologie, securitate, ştiinţa"
17. "Proiectarea conceptuala a proceselor chimice"
18. "Astronomia Românească în Contextul Mondial Actual"
19. "Biodiversitate şi resurse biologice în orizontul 2020"
20. "Soluţii Durabile la Provocări Emergente în Agricultură-Alimentaţie cu Implicaţii în Medicina Umană"
21. "Alimentaţie şi sănătate"
22. "Centrul International pentru Studii Avansate Dunăre – Delta Dunării – Marea Neagra – sinergii romaneşti şi internaţionale"
23. "Abordarea multidisciplinara a sindromului de răspuns inflamator sistemic (SIRS)"
24. "România şi provocările crizei financiare internaţionale"







În data de 24 septembrie, în ultima zi a conferinţei, alături de discuţiile în plen, sub patronajul ANCS Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” va fi organizat Science Show eveniment dedicat „Nopţii cercetătorilor”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Cosma Vasile
Oferta invenţii. Pompe ecologice. Oferta se referă la două noi tipuri de pompe pentru alimentare cu apă, care, din motive de simplitate şi de înaltă performanţă este de aşteptat să aibă o cerere mare. Cele două pompe se bazează pe trei invenţii in curs de brevetare. Prototipurile celor trei invenţii a fost realizate si testate. Caut investitori interesaţi pentru valorificarea celor trei invenţii. Titlurile invenţiilor: "Pompa cu piston fără frecare, pentru alimentare cu apă", "Pompa cu piston de lichid, pentru lichide şi gaze", "Pompe Volumo-cinetice, cu acţiune simpla si cu dublu efect" care au un randament dublu în raport cu randamentul pompelor cunoscute. Mai multe informaţii sunt disponibile pe Internet. Vizitaţi: Oferta invenţii. Pompe Ecologice. În limba engleză: Inventions offer. green pumps. Contact. e-mail cosma.vasile @ yahoo.com Vasile Cosma. România
09 Mai 2012, 07:09:32