Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Integrarea angajatilor cu strategia si procesele de afaceri ale companiei - Solutia mySAP HR oferita de catre IBM

15 Septembrie 2005



Achizitiile, fuziunile, parteneriatele si pozitionarile pe piata sunt vitale pentru existenta companiilor moderne. In acelasi timp, inovatia si creativitatea sunt esentiale pentru afaceri, iar inovatia si creativitatea tin mai mult de oameni decat de companii. Devine vitala astfel implicarea angajatilor in schimbarile produse in companii, pentru a fi motivati in adoptarea strategiilor si indeplinirea obiectivelor intr-o maniera voluntara si masurabila. Companiile inteleg importanta pastrarii si promovarii oamenilor de valoare pentru abilitatea de a inova si dezvolta dar in egala masura un management care vizeaza si masoara responsabilitatile individuale este o cerinta pentru succes.


Este firesc, intr-o lume bazata pe profit, ca firmele sa ceara mai mult angajatilor iar angajatii sa ceara mai mult de la firme. Aceasta inseamna ca oameni, tehnologii si procese de afaceri trebuie combinate pentru un maximum de eficienta. Acest proces necesita transformarea clasicelor serviciilor de resurse umane (HR) in strategii de management al capitalului uman (HCM). Motivele sunt simple si au la baza necesitatea dezvoltarii unor organizatii eficiente, a reducerii costurilor, alinierea oamenilor la strategiile de afaceri si flexibilitatea fortei de munca. Pentru aceasta, companiile ar trebui sa numeasca oamenii potriviti pentru initiativele strategice, sa sprijine angajatii pe tot parcursul vietii active, sa dea posibilitatea angajatilor sa construiasca relatii, sa se asigure ca procesele de HR sunt bine organizate si transparente, sa ia rapid decizii legate forta de munca, utilizand informatii de actualitate si mai ales sa imbine strategiile companiei cu obiectivele individuale si de echipa.


In viziunea IBM Business Consulting Services, Managementul Capitalului Uman (HCM) are la baza patru concepte: More from People, Better HR, On Demand Workplaces, Learning & Development.


More from people


Aceasta abordare se refera la obtinerea unei valori maxime din partea angajatilor simultan cu un bun control al costurilor. Abordarea practica are in vedere focalizarea pe strategii, analiza activitatilor, a modului in care forta de munca isi insuseste si raspunde initiativelor. Analizele IBM Business Consulting Services ofera o modalitate stiintifica si masurabila de a determina strategia optima de administrare a fortei de munca pentru orice companie. Rezultatul este o combinatie unica ce produce comportamentul potrivit pentru productivitate si eficienta.


Better HR


Better HR are in vedere transformarea modului in care serviciile de Resurse Umane aduc valoare unei afaceri, prin imbunatatirea calitatii si reducerea costurilor asociate acestor procese si sisteme. Serviciile IBM Business Consulting pot ajuta clientii sa proiecteze, implementeze si adopte combinatia optima dintre un portofoliu de servicii HR, modele de operare, procese si tehnologii informatice.


Learning and development


Inspira angajatii pentru imbunatatirea performatei, a cunostintelor si abilitatilor prin oferirea de metode si tehnologii pentru facilitarea proceselor de invatare si pregatire profesionala.


On Demand Workplace



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite