Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cu o gama variata de produse audio-video, Colosul RCA isi face simtita prezenta in Romania

18 Octombrie 2005



TELEVOICE GRUP si-a facut un bun renume in calitate de distribuitor oficial pe piata din Romania si Moldova de produse de telecomunicatii General Electric si Alcatel. Dupa numai 1 an de la infiintare, in 2003, compania a castigat distinctia de Dealer de Argint, moment in care a obtinut exclusivitate in Romania pentru aceste branduri. Ascensiunea companiei a fost una rapida. Televoice a devenit una dintre companiile importante in distributia de telefoane fixe, avand o cifra de afaceri de 2.000.000 USD si castigand 35% din cota de piata. Planurile de dezvoltare nu s-au oprit aici, Televoice propunandu-si sa atace noi segmente de piata. Recent Televoice a devenit distribuitor oficial si exclusiv pentru produsele audio-video ale colosului american Radio Corporation of America (RCA). In acest context am realizat un interviu cu directorul general Televoice, Adrian Oros.

De putin timp compania pe care o conduceti este distribuitor oficial al produselor marca RCA. Cum ati reusit aceasta mutare importanta?

Dorinta de a ne extinde business-ul, coroborata cu faptul ca furnizorul de aparate telefonice General Electric dorea sa intre pe piata romaneasca cu produsele audio video RCA, si, nu in ultimul rand, faptul ca Televoice a demonstrat seriozitate in acest parteneriat, au dus la aceasta mutare.

RCA este un brand foarte cunoscut pe piata internationala. Care este istoria acestei companii si inovatiile aduse de-a lungul timpului?

RCA a fost formata in anul 1919 de catre General Electric pentru a comercializa primele aparate radio, iar in anul 1924 RCA a transmis prima radio-fotografie, precursoarea faxului de azi. In 1929 RCA a inceput sa fabrice primele patefoane si aparate radio pentru mass market. In 1939 RCA a produs primul aparat TV si a realizat prima transmisie televizata. Mai tarziu, in 1954 RCA a produs primul televizor color. RCA este proprietara standardului MP3, al standardului NTSC si este membra fondatoare a Cosortiului DVD

Prin ce strategie de marketing incercati sa va diferentiati de concurenta? Care sunt atuurile produselor RCA comparativ cu marcile internationale renumite– Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sony, Toshiba–prezente in Romania de mai multi ani?

Intamplator ati enumerat exact companiile cu care ne-am propus sa ne luptam pe piata din Romania. Consideram ca produsele pe care intentionam sa le comercializam pe piata romaneasca si de asemenea pe cea din Republica Moldova (piata pentru care avem de asemenea exclusivitate), au cel mai bun raport calitate-pret comparativ cu brandurile pe care le-ati enumerat mai sus. In plus, intentionam sa importam produse cu mai multe facilitati decat aparatele aflate la ora actuala pe piata. Deja exista pe piata un aparat DVD cu DivX si cu slot pentru citirea a sapte tipuri de carduri de memorie importat de noi. In ceea ce priveste reteaua de service-uri, pana la sfarsitul anului vom avea cate un service autorizat GE si RCA in fiecare capitala de judet.

Care sunt principalele produse RCA pe care doriti sa le impuneti in atentia consumatorilor din Romania si in ce retele de distributie se gasesc deja in acest moment ?

Imi este foarte greu sa stabilesc o ordine a acestor produse. La ora actuala oferim consumatorului din Romania aparate MP3 de tip flash memory, cu radio si reportofon incorporat, radiouri cu ceas, radiocasetofoane portabile cu CD si redare MP3 si WMA, DVD playere cu DivX si cu slot pentru carduri de memorie; Home Theater cu radio incorporat. In prezent, produsele RCA se gasesc in reteaua Selgros, urmand sa apara in curand in retelele de magazine Carrefour, Cora si Flanco.

Cu ce tipuri de produse RCA veti extinde oferta existenta in momentul de fata?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite