Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

12 ani. Saga MCTI/MCSI

16 Aprilie 2012




În iulie 2004, Dan Nica pleacă din minister, pentru a se ocupa de campania electorală a PSD.

Adriana Ţicău, iulie – decembrie 2004
1994 – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, secţia calculatoare, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi


Până la numirea ca ministru al MCTI, Adriana Ţicău a fost Secretar de Stat pentru Tehnologia Informaţiei în MCTI.

În cele şase luni de mandat, Adriana Ţicău a continuat proiectele începute de predecesorul său. O preocupare constantă a ocupanţilor portofoliului MCTI-MCSI este cea legată de crearea unui cadru de interoperabilitate în administraţia publică. Însă nici până în ziua de azi acesta nu este activ.

Ţicău a solicitat informaticienilor din administraţia publică să trimită sugestii şi observaţii la proiectul de act normativ privind cadrul de interoperabilitate şi era optimistă în ceea ce priveşte finalizarea acestuia foarte rapid. Din păcate, nu s-a mai auzit nimic despre el.

Un proiect de lege privind interoperabilitatea sistemelor informatice a fost iniţiat în 2010 de Dan Nica, însă a fost respins definitiv de către Parlament.

La cadrul de interoperabilitate se lucrează şi acum: „Considerăm că este absolut necesară dezvoltarea unui astfel de cadru de interoperabilitate, deja lucrăm în această direcţie”, spun actualii oficiali ai MCSI.

Zsolt Nagy, decembrie2004– iunie2007
1995 – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, profilul Ştiinţa Sistemelor şi a Calculatoarelor, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca


Zsolt Nagy este primul ministru MCTI înGuvernul Tăriceanu.

Este considerat promotorul relansării Cosmote pe piaţa de telefonie mobilă din România. Cosmorom, aflată în pragul falimentului, era un obstacol în faţa dezideratului de a lista pe bursă Romtelecom. În urma negocierilor cu partenerii greci, s-a ajuns la etapa preluării şi investiţiei directe de către Cosmote Grecia.

Privatizarea Poştei Române şi a SNR, preconizate să se perfecteze în cei patru ani de guvernare ai Guvernului Tăriceanu, trenează până în ziua de azi.

Nagy a continuat proiectul „Economia bazată pe cunoaştere” început în mandatul lui Nica şi a demarat în 2005 programulCityNet, care avea în vedere dezvoltarea de „Oraşe digitale”. Proiectul a fost continuat în mandatele Sandu şi Vreme.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite