Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sfaturi pentru novicii în geospaţial – cum învăţăm din greşelile trecutului

12 Septembrie 2013




Gheorghe Pătrașcu
„Schimbul de date cu alte instituții în Bucureşti e nul. O bază de date urbane, cum e la nivelul Bucureștiului, trebuie gestionată de primărie, operatorii de toate tipurile trebuie să aibă acces la ea și primăria în același timp să aibă acces la bazele operatorilor.”

Claudiu Zoicaş
„Din perspectiva experienței mele la nivelul municipiului Oradea am încercat să colaborez cu alte instituții, în numele ISU Bihor, în cadrul Consorțiului GIS. Cred că e important să fie clar stabilite persoane în cadrul fiecărei instituții, să existe legături între ele și să existe comunicare între acele persoane – cafeaua băută de acei oameni e critică, aș putea spune. E important să fie construită încrederea între organizații, pentru că, dacă o instituție nu-și respectă promisiunea de a actualiza informațiile când a spus că le actualizează și de a o face corect, asta generează în timp o lipsă de încredere și ceilalți nu vor mai fi la fel de interesați să facă parte din consorțiu.”

Constantin Moga
„Avem în funcțiune o aplicație pentru urbanism în care proiectanții îşi pot descărca acea parte de hartă de care au nevoie şi după ce lucrează și fac modificări pot s-o pună înapoi pe internet, iar noi o putem vizualiza și îngloba în aplicația noastră existentă. Dar, ca să putem face toate acestea, lucrurile trebuie să fie făcute într-un mod coerent și standardizat, pentru că straturile și toate componentele lucrărilor trebuie să fie respectate de toți utilizatorii. Am semnat deja un protocol de colaborare cu Transelectrica, pentru aprobarea unor certificate de urbanism.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite