Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie - 65 de ani în avangarda cercetării de excelenţă

14 Decembrie 2016




INCDTP – Pol de competitivitate şi sustenabilitate
Strategia de dezvoltare a INCDTP este gândită ca o intersecţie a cercetării ştiinţifice, prin producere de cunoaştere, a inovării şi a transferului tehnologic, cu educaţia prin formare profesională.


Identitatea INCDTP, capabil să dezvolte cercetări de avangardă, se defineşte ca o legătură între cercetare şi producţie, stimulând prin transfer tehnologic parteneriatele cu agenţii economici de profil pe plan naţional şi european, cu impact asupra creşterii competitivităţii şi capacităţii de inovare tehnologică a acestora, prin produse multifuncţionale, tehnologii avansate şi servicii.

Conexiunea directă cu mediul economic oferă oportunităţi pentru ca activitatea de cercetare ştiinţifică din acest sector să promoveze inovarea şi transferul tehnologic, utilizând pentru aceasta staţiile pilot experimentale din dotare şi incubatorul tehnologic şi de afaceri ITA TEXCONF, creat în 2007.




Output-ul activităţii de CDI desfăşurată în cadrul INCDTP este exprimat în cunoştinţe cu relevanţă pentru rezolvarea unor probleme teoretice şi/sau practice specifice domeniului textile-pielarie şi conexe, fiind operaţionalizat prin: publicaţii de articole şi cărţi; comunicări ştiinţifice prezentate la manifestări specializate din ţară/străinătate sub formă de lucrări ştiinţifice/postere, publicabile sub formă de articole în reviste de specialitate şi/sau cărţi (inclusiv rapoarte, monografii), pentru a intra în fluxul principal de informaţie ştiinţifică; brevete de invenţie; produse/servicii inovative implementate în mediul socio-economic care se bazează pe brevete de invenţie sau înregistrări ORDA etc.

O atenţie deosebită este acordată creşterii capacităţii de cercetare a INCDTP prin dezvoltarea infrastructurii de CD în parteneriat cu universităţi/institute de CD şi întreprinderi.



Îmbunătăţirea cadrului relaţional al INCDTP este asigurată prin afilierea la asociaţii profesionale, patronate, camere de comerţ, clustere, platforme tehnologice naţionale/europene etc. în scopul identificării rapide a tendinţelor de dezvoltare şi a provocărilor impuse de o piaţă globală tot mai dinamică şi competitivă în generarea ideilor şi direcţiilor de cercetare noi, precum şi prin implicarea în activităţile unor organisme internaţionale, cum ar fi EURATEX, TEXTRANET/GEDRT, COTANCE, CEC, IULTCS, ICOM.

O preocupare permanentă în contextul acceptării competiţiei în domeniul cercetării o constituie adaptarea conceptuală a sistemului de management al calităţii, astfel încât institutul să facă faţă cerinţelor impuse de standardele de calitate. INCDTP se numără printre organizaţiile care şi-au dezvoltat, implementat şi certificat un sistem de management integrat în conformitate cu: SR EN ISO 9001:2008 Sistemul de Management al Calităţii; SR EN ISO 14001:2005 Sisteme de management de mediu; SR OHSAS 18001:2008 Sisteme de Management al Sănătăţii şi Securităţii Ocupaţionale; SR EN ISO 17025:2005 Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări; SR EN ISO 13485: 2012 Dispozitive medicale. Sisteme de management al calităţii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Aurel Bria
In ICPI, buretele de colagen a fost inventat si produs de catre dr.ing.Gheorghe Cioca, ing.Constantinescu apoi Dna dr.ing.a preluat si dezvoltat activitatea in domeniu....
25 Iulie 2019, 01:18:36